На площі Ринок з кам’яниці обвалилась частина фасаду. Доповнено

2939 0
Будинок не перебуває на балансі Галицької райадміністрації.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

У будинку на площі Ринок, 17, що навпроти Ратуші, обвалилась цегла. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Зараз комунальні служби нашого району приберуть усе сміття з тротуару. Причини події встановлюються. Ніхто з перехожих не постраждав», – розповів голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.

Читайте також: Два нові готелі та підземний маршрут для туристів. Як планують упорядкувати центр Львова

Будинок не перебуває на балансі райадміністрації. Частина фасаду обвалилась під час ремонту перекриття даху. Як повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, управління історичного середовища зустрілося з орендарем приміщення ТОВ «Полтурак»  та перевіряє відповідні документи і дозволи. За результатами перевірки мають визначити міру відповідальності.

Додамо, що кам’яницю Францвенґівську збудували у другій половині ХVІІ ст. У 1934 році її перебудували. У 1930-х роках на другому поверсі будинку була відома у Львові школа танців. Нині в будинку розміщені товариства національних меншин Львова та українські товариства переселенців із Закерзоння.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!