На польському військовому меморіалі у Львові відкрили статуї левів

1798 0
Польський військовий меморіал більше відомий як меморіал львівських орлят, де були спроби низки провокацій.
фото андрія садового

фото андрія садового

На польському військовому меморіалі, що розташований на Личаківському кладовищі, відкрили статуї левів. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Багато чого в історії було між українцями та поляками. Могили наших предків по обидва боки кордону є свідками конфліктів і взаємних кривд. І хоча це давні справи, часто вони ставали на перепоні взаєморозумінню… Нехай ці леви на польських військових похованнях у Львові, які свого часу були об‘єктом суперечки та стояли закритими, стануть кроком до остаточного взаємного прощення за минулі кривди», – каже він.

Читайте також: Затриманого за провокацію на Личаківському цвинтарі оштрафували на 85 грн

Додамо, що польський військовий меморіал, відомий як меморіал львівських орлят, спорудили за проєктом асистента Львівської політехніки Рудольфа Індруха. Кладовище зазнало значних руйнувань під час Другої світової війни, остаточно ліквідували в 1970-х рр. Відновлювати цвинтар розпочали у 1990-х роках.

Фото: Варіанти

Нагадаємо, у Львові була низка провокацій на польському цвинтарі Личаківського кладовища. Зокрема, польські ультрас із Вроцлава запалили фаєри біля польських могил. Троє польських студентів намагались запалити фаєри на Личаківському цвинтарі біля поля польських військових поховань. Їх затримала охорона цвинтаря, яка викликала поліцію та СБУ. Згодом суд у Львові засудив студентів до 8,5 тис. грн штрафу кожного. Пізніше невідомі пошкодили конструкції левів, утім їх затримати не вдалось.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!