На Личаківському кладовищі затримали чоловіка, якого підозрюють в обкраданні гробівців. Відео

1434 0
Знайти його вдалося за допомогою відеокамер, де зафіксували як чоловік викрадає кільця.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У понеділок вранці, 21 серпня, на Личаківському цвинтарі охоронці затримали чоловіка, якого підозрюють в крадіжках декоративних кілець з гробівців. Знайти крадія вдалося завдяки камерам відеоспостереження, його вже передали правоохоронцям. Про це повідомив керівник ЛКП «Музей-заповідник «Личаківський цвинтар» Олександр Дмитрів.

Олександр Дмитрів зазначив, що за крадієм слідкували близько тижня. З того часу почали прроходити скарги про зникнення кілець з гробівців. Знайти його вдалося за допомогою відеокамер, де зафіксували як чоловік викрадає кільця.

У понеділок, 21 серпня, охоронці затримали чоловіка біля могил на полі №49. Викрадені кільця, що виготовлені переважно з бронзи або латуні, зловмисник здавав на металобрухт. Ринкова ціна одного такого аксесуару для склепу коливається в межах 1 – 5 тисяч гривень.

Читайте також: Місце пам'яті. Як Львів створює нове військове кладовище

Наразі за фактом викрадення кілець до правоохоронних органів скерували 9 заяв. 

Нагадаємо, що на Личаківському цвинтарі відреставрують 2 гробівці та 5 надгробків. Усі роботи фінансує польський інститут «Полоніка», а виконують їх спільно українські та польські фахівці в межах українсько-польського проєкту «Спільна спадщина».

Відео: Львівська міська рада

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!