Політична реклама

На святкові столи українці витратять зайві півмільярда гривень

3564 0
Під час новорічних свят українці викидають на смітник продукти на 470 млн. грн. За результатами опитування агентства AgriSurvey Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), до 12% продуктів харчування, закуплених міським населенням України до новорічного столу, не споживається і псується, повідомила прес-служба УКАБ.

У грошовому вираженні стандартний святковий стіл з чотирьох дорослих та двох дітей у середньому викидає у смітник 90 грн. Разом по всьому міському населенню Україна витрата складає близько 470 млн. грн, - повідомляє "ВКурсе".

За словами директора агентства AgriSurvey УКАБ Тарас Гагалюк, під час опитування 54% респондентів вказали, що у них під час свят псується до 5% закуплених продуктів. «Таким чином, по цій групі під час свят на смітник викидається кількість продукції еквівалентну 850 тонн ковбаси«Московської»або 2,5 тис. тонн свинячих ошийка, або ж 4 тис. літрів шампанського. Ще у 40% опитаних псується від 5% до 15% продукції, а це — еквівалент 300 тонн червоної ікри або 3,5 тис. тонн твердого сиру, або ж 4 тис. тонн масла», — стверджує Т. Гагалюк.

Такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в плані культури споживання. У той же час, за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щорічно в світі псується близько 1,3 млрд. тонн продуктів харчування, а це близько однієї третини продукції, призначеної для споживання людьми.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!