На вулиці Львова можуть виїхати вживані автобуси з Норвегії. Фото

5288 2
Один із автобусів тестуватимуть на маршрутах №31, 23 та 14.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Львівські приватні перевізники тестують вживані автобуси Volvo, які можуть придбати для Львова. Про це під час брифінгу повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Приватні перевізники Львова оприлюднили графіки оновлення транспорту

12-метровий автобус частково низькопідлоговий і працює на дизельному паливі. Його будуть тестувати на маршрутах №31, 23 та 14. Ці автобуси планують придбати одразу кілька перевізників: ТзОВ «Міра і К», ТзОВ «Фіакр Львів» і «АТП-14630».

Голова правління «АТП-14630» Ігор Самардак каже, що згодом у Львові тестуватимуть аналогічний автобус на газі. Після цього обиратимуть, які автобуси придбати.

«Коли виникло питання про заміну автопарку, ми розглядали різні пропозиції. Та нас зацікавила Скандинавія. Там невеликі міста, тому їхні вживані автобуси мають менший пробіг. Партії, які ми розглядаємо, – це автобуси 2009−2011 років», – каже Ігор Самардак.

Тож на трьох перевізників мають придбати 10 вживаних автобусів. За них уже внесли аванс. Крім цього, «АТП-14630» відремонтувало 30 автобусів «Еталон» та 10 автобусів інших марок.

Читайте також: Львівелектротранс отримав перші 10 нових тролейбусів Електрон. Фото дня

Додамо, що «АТП-14630» обслуговує маршрути №15, 31, 23, 42, 21, 26, 44. За рік перевізники, згідно з договором, мають оновити 35% автопарку.

Нагадаємо, що комунальне «АТП-1» минулого року придбало у лізинг нові автобуси великого класу «МАЗ» та «Електон». Крім цього, за кредитні кошти ЄІБ, у межах проекту «Міський громадський транспорт України», для Львова мають придбати ще 100 нових низькопідлогових автобусів за 12 млн євро. 

Тарас Бабенчук

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
5 Листопада, 2019 12:31
666 ... як не зупинялись біля "Шувару" в напрямку до Стрийської , так і надалі не зупинятимуться ... (щоби не возити отих старих пер.дунів-пенсіонерів) ...
4 Листопада, 2019 20:00
Володимир А можуть і не виїхати? Хто пише цей контент і чому в вас всі новини базуються на ваших спостереженнях? Де факти?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!