На Залізничному вокзалі Львова встановлять нові камери спостереження

3100 0
Львівська прокуратура нарікає на високий рівень злочинності на територія вокзалів Львова.
фото Варіанти

фото Варіанти

Після реконструкції площі Двірцевої, що розташована поряд з Залізничним вокзалом, на ній розмістять камери відеоспостереження. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів керівник відділу оперативно-технічних заходів управління безпеки міста ЛМР Павло Пец.

«Проект встановлення камер відеонагляду на Приміському та Залізничному вокзалі Львова в нас є в пріорітеті. Однак тут є затримка в тому, що буде проводитись реконструкція вулиці Чернівецької та площі Двірцевої. Якщо камери встановити зараз, то вони можуть бути неефективні після того, як закінчиться ремонт і площа зміниться», – повідомив Павло Пец.

Читайте також: Як у Львові оновлять площу Двірцеву. Візуалізація

За його словами, до реалізації цього задуму місто повернеться одразу після завершення реконструкції Двірцевої та розмістить камери, які забезпечуватимуть нагляд за територією біля Залізничного вокзалу.

Зазначимо, що сьогодні Львівська прокуратура оприлюднила звернення до міського голови Львова та дирекції вокзалу, щодо встановлення камер спостереження на Приміському та Залізничному вокзалах.

Читайте також: Школи Львова обладнають камерами відеоспостереження

Прокуратура встановила, що з травня по грудень 2017 на території цій території скоєно 81 крадіжку: 35 на Головному та Приміському вокзалах, 30 – у поїздах, та 16 – на територіях, що належать ПАТ «Укрзалізниця».

«Проаналізувавши ці правопорушення, з’ясувалось, що вони залишаються не розкритими, насамперед, через те, що на Приміському залізничному вокзалі відсутні камери відеоспостереження, а на Головному залізничному вокзалі якість такої відеозйомки є дуже низькою»,  – повідомляють в прокуратурі.

Читайте також: Smart Львів. Як у місті координують роботу транспорту. Фото

Також, за даними прокуратури, на вулиці Чернівецькій та площі Двірцевій, які розташовані поблизу вокзалів, зафіксовано 149 крадіжок, два грабежі, вісім шахрайств та одне умисне вбивство.

На думку прокуратури, наявність спеціальної відеоапаратури дасть змогу швидко розкривати злочини, притягувати винних до відповідальності, а також попереджувати вчинення таких видів злочинів як грабежі, розбої, крадіжки, злочини проти життя та здоров’я.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!