НАТО надаватиме Україні зброю стільки, скільки буде потрібно, – Столтенберг

1769 0
Столтенберг зауважив, що країни альянсу повинні продовжити надавати зброю Україні.
Фото: focus.ua

Фото: focus.ua

Північноатлантичний альянс продовжить постачати зброю для України для протидії російській агресії. Генсек Єнс Столтенберг заявив, що країни-союзники надаватимуть стільки допомоги, скільки потрібно. Про це він повідомив на пресконференції 31 березня, пише «Радіо Свобода».

Читайте також: «Росія знищує Маріуполь, щоби Україна відмовилася від НАТО», – Остап Кривдик

«Ми повинні продовжувати надавати зброю Україні. Союзники по НАТО будуть продовжувати постачати зброю в Україну стільки, скільки це буде необхідно. Це надзвичайно важливо, тому що Україна бореться на війні за свободу, за демократію, за наші спільні цінності», – сказав він.

З його слів, сам факт перемовин є добрим показником, проте НАТО не бачить реальної зміни головної російської цілі, що полягає в отриманні результату конфлікту воєнним шляхом. Тому альянс має бути готовим продовжувати надавати Україні військову допомогу.

Столтенберг також нагадав, що країни НАТО проводили навчання, постачали зброю та обладнання в Україну й до початку повномасштабної війни з росією.

«Це допомогло зробити українську армію сильнішою та краще тренованою, ніж будь-коли раніше. Але, звісно, передусім саме хоробрість і відданість українських солдат, чоловіків і жінок в уніформі, допомогла їм чинити опір вторгненню російських сил. І саме ця хоробрість і відданість вразили та надихнули весь світ», – додав генеральний секретар.

Читайте також: «Вони бояться смерті сильніше, ніж ми». Психоаналітик Роман Кечур про путіна і росіян

Після вторгнення, зазначив Столтенберг, альянс виступив за продовження такої допомоги Україні. Більше членів НАТО почали постачати зброю, військову, гуманітарну та фінансову допомогу.

Нагадаємо, раніше країни НАТО пообіцяли допомогти Україні з захистом від хімічних, біологічних та ядерних загроз. 

Україна просить НАТО надати один відсоток від усіх літаків, танків Альянсу, системи залпового вогню MLRS, протикорабельну зброю, засоби протиповітряної оборони, щоби вистояти у війні проти Росії. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!