Німеччина планує передати Україні додаткові гаубиці та антидронні системи

890 0
Міністр оборони ФРН пообіцяла, що це відбудеться до кінця року.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Під час Берлінського зовнішньополітичного форуму міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт повідомила, що Німеччина передасть Україні раніше обіцяну військову техніку.

Джерело: Укрінформ

За словами Крістіне Ламбрехт, Німеччина планує передати Україні броньовані евакуаційні машини, броньовані машини Dingo, мостоукладні танки, додаткові гаубиці Panzerhaubitze 2000, додаткові РСЗВ, антидронні системи. Також міністр пообіцяла підтримку в питанні розміновування.

Читайте також: Більшість федеральних земель у Німеччині призупиняють прийом біженців

У виступі йшлося і про «зимовий пакет»генератори тощо. Зокрема, міністерка зазначає, що розмови щодо необхідної допомоги проводять з Олексієм Резніковим. Під час останньої обговорили пришвидшення постачання усіх систем ППО IRIS-T. Оскільки, за оцінкою Ламбрехт, Україна найбільше потребує систем ППО та артилерії.

Вона пояснила, що Німеччина готова постачати лише таку зброю, яка узгоджена в колі союзників.

«Важливо, щоби завжди разом з партнерами, завжди з союзниками. Німеччина не має діяти одноосібно. Для мене це – та сама червона лінія», – каже глава МО ФРН.

Саме тому на питання про надання Україні танків, відповіла, що досі танків західного зразка не надав жоден із партнерів, зокрема США, на які Берлін орієнтується. Крістіне Ламбрехт також зауважила, що допомога Німеччини є не дуже голосною, проте це суттєва підтримка, яка буде продовжуватись.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!