Обмеження руху транспорту та Київ у ЮНЕСКО. Головні події дня у столиці

618 0
Дайджест новин за 16 вересня.
Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

Викриття російського агента, який намагався влаштуватися до добробату

У Києві затримали російського агента, який намагався влаштуватися до бойового спецпідрозділу полку «Азов». За даними слідства, затриманим виявися мешканець Донеччини, який у 2015 році приєднався до угруповань терористичної організації «днр». 

До 2018 року він брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході нашої держави. Проте згодом бойовик залишив своїх ватажків і виїхав до рф. Там він був завербований російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності. Щоб виконати завдання, зловмисник був перекинутий з території рф в Україну до початку повномасштабного вторгнення. 

Київ увійшов до Глобальної мережі міст ЮНЕСКО, що навчаються

У вересні 2022 року у штаб-квартирі ЮНЕСКО прийняли рішення щодо включення Києва до Глобальної мережі міст ЮНЕСКО, що навчаються (UNESCO Global Network of Learning Cities), метою якої є розвиток навчання впродовж життя у світі. Навчання впродовж життя – це світовий тренд, який допомагає формуванню людського капіталу, тобто високоосвічених громадян будь-якої країни.

Обмеження руху транспорту 

Із 17 вересня до 20 жовтня на вул. Данила Щербаківського буде частково обмежено рух транспорту через проведення поточних ремонтних робіт. Роботи будуть проводити на ділянці вулиці завдовжки близько 800 метрів, від станції метро «Нивки» до вул. Вовчогірської (колишня вул. Ставропольська). Під час робіт рух транспорту на вул. Данила Щербаківського буде частково обмежено.

Робота дитячих садочків

У столиці вже працюють 317 дитячих садків, або майже 60% від загальної кількості, і відвідують їх 12 500 дітей. 

Погода на вихідних 

17 вересня та 18 вересня синоптики передають дощ, грози та вітер у столиці. Так, у суботу, 17 вересня, істотних опадів не прогнозують, однак вдень можливий дощ, а місцями також гроза. Водночас у неділю, 18 вересня, падатиме значний дощ, буде гроза та пориви вітру від 15 до 20 метрів за секунду. 

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!