Орендарі ринку «Провесінь» проти будівництва торгового центру на місці базару

8124 0
Також на місці ринку «Княжий» хочуть звести сучасний двоповерховий екоринок.
Фото: lviv1256.com

Фото: lviv1256.com

17 вересня у Львові відбулись громадські слухання щодо проекту детального плану території в районі аквапарку та торгового центру «Львів» (Новий ЦУМ). Планується, що на місці недобудованого будинку культури ЛАЗу зведуть багатофункціональний ТРЦ, між аквапарком та ринком «Провесінь» – 12-поверхоху торгово-офісну будівлю, а на місці ринку – ще один ТРЦ.

Під час слухань автор проекту ДПТ Володимир Лаврін повідомив, що до раніше оприлюдненого проекту внесли зміни. Мова йде про будівництво на місці ринку «Княжий» сучасного двоповерхового екоринку в північній частині проектованої ділянки – на вул. Володимира Великого, 59в, поряд з ЦУМом.

Читайте також: У Львові погодили план території, де буде канатна дорога

Крім цього, на місці незавершеного з 80-х років будинку культури ЛАЗу будуватимуть багатофункціональний торгово-розважальний центр з підземними парковками. Замовником цього будівництва є ТзОВ «Західний інвестиційний союз». За даними Youcontrol, одноосібною власницею компанії є мешканка Брюховичів Марія Назаркевич. Основний вид діяльності фірми – утилізація відсортованих матеріалів. Під час слухань представник забудовника повідомив, що після отримання всіх дозволів, будівництво ТРЦ може зайняти найближчі 2-3 роки. Планується, що його площа буде становити 17000 кв. м., а кількість паркомісць – 180.

Читайте також: Як зміниться територія заводу «Кінескоп». Візуалізація

Також ДПТ передбачає будівництво 12-поверхової торгово-офісної будівлі між аквапарком та ринком «Провесінь». Орендарі ринку мали зауваження щодо близькості майбутнього будівництво до торгових площ. Архітектор повідомив, що будівництво не заважатиме роботі ринку, а представник забудовника зазначив, що будівництво триватиме до двох років. Перші шість поверхів офісного центру передбачені під паркінг.

Читайте також: Проект будівництва багатоповерхівки біля львівського медуніверситету заморозили

Водночас орендарі ринку «Провесінь» майже одностайно відмовились підтримувати проект побудови на місці ринку торгового центру, куди після будівництва мають перенести їхні торгові площі. За проектом площа торгових павільйонів становитиме 15 тис. кв. м.

Нові будівлі, заплановані проектом ДПТ

Також під час слухань лунали зауваження щодо транспортного моделювання території. Архітектор Володимир Лаврін повідомив, що їх врахують, адже громадські слухання ще триватимуть до 28 вересня. Пропозиції можна подавати до відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» через Центри надання адміністративних послуг.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!