На правах реклами

Особливий економічний статус для Львівщини: у чому переваги?

2283 0
Про це говорять вже давно, та реальних дій львів'яни ще не відчули. Тому цього тижня на сесіях Мостиської та Турківської районних рад місцеві депутати ініціювали звернення до Верховної Ради України, Львівської обласної ради щодо необхідності розробки та прийняття Закону України «Про надання Львівській області особливого економічного статусу».
Фото: turka-ua.net

Фото: turka-ua.net

На фоні глобальних подій - прийняття державного та місцевих бюджетів, активних процесів децентралізації владних повноважень, інтеграції України в європейський торгівельний простір з 1 січня 2016 року місцеві ради не лишаються осторонь.

На думку депутатів місцевих рад Львівщини:

«Сьогодні спостерігається безпрецедентне скорочення промислового виробництва, зростає офіційне та приховане безробіття, зменшуються реальні доходи населення. Нам необхідно, кожному на своєму місці, зосередити усі сили на вирішенні місцевих проблем. В першу чергу це корегування  Програми соціально-економічного розвитку. Лише повноцінне та якісне наповнення місцевих бюджетів дасть можливість створити необхідний рівень соціального захисту для наших людей, створити робочі місця, дати поштовх розвитку малого та середнього бізнесу. Єдиним виходом з цієї ситуації ми бачимо у створенні спеціальних умов та наданні особливого економічного статусу Львівщині, як найбільш наближеної до Європи області».

Отже, мабуть, дійсно реальні зміни економічної політики держави по відношенню до своїх громадян мають ініціюватися та формуватися на місцях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!