Політична реклама

Підприємці здаватимуть лише один звіт?

1483 0
Міндоходів йде по шляху скорочення звітності та уніфікації правил для підприємців. Електронні ключі для митної документації, наприклад, вже можна отримувати в податковій. Про це заявив глава Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко.

«Чи буде бізнесу зручно, коли податки, митні збори, єдиний соціальний внесок до Пенсійного фонду — все це буде стягуватися і адмініструватися одним відомством, а не трьома? Коли можна буде отримати всього лише один електронний ключ, здати один звіт, звернутися в один консультаційний центр, а не в три різні. Упевнений, що буде. І це тільки початок», — сказав Клименко.

За його словами, звіт по єдиному соцвнеску скоротиться з 39 до 1 аркуша. «Ми проаналізували звітність з цього збору — 39 аркушів, багато пунктів дублюються. Це масив інформації, яка зовсім марна. Ми плануємо включити цей звіт одним листом в стандартну форму 1ДФ», — обіцяє Клименко.

Джерело: vkurse.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!