Політична реклама

Податкова роз`яснила як діятимуть зміни до Податкового кодексу

1714 0
Підписаний Президентом України Закон № 4834-VI Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм значно полегшить діяльність суб‘єктів малого та середнього бізнесу, запевняють у Державній податковій службі. Про це пише «Корреспондент».

Зокрема, як пояснили у відомстві, цим законом вносяться зміни в Податковий кодекс, в результаті яких платник єдиного податку одержує можливість міняти ставку оподаткування «на пониження», тоді як у початковому варіанті спрощеної системи дозволявся тільки перехід до вищої категорії.

Крім того, адаптаційний період для підприємців продовжено — до кінця 2012 року до платників єдиного податку не будуть застосовувати жодних штрафних санкцій. При цьому Податкова служба рекомендує платникам податків використовувати цей час на глибинне вивчення особливостей спрощеної системи оподаткування, щоб і в майбутньому до них не було претензій.

Нарешті, говориться в повідомленні ДПС, відповідно до прийнятих змін, добровільна реєстрація платником ПДВ більше не передбачає дотримання спеціальних умов щодо розміру статутного капіталу або вартості активів у розмірі 300 тис. грн, необхідність поставки товарів / послуг платниками ПДВ протягом 12 календарних місяців в обсягах не менше 50% оподатковуваних операцій.

Крім того, скорочено терміни видачі свідоцтва платника ПДВ з 10 до 5 календарних днів.

«На сьогодні за прискореною методикою обробляються більше 94% заяв про реєстрацію. Тобто, переважну більшість підприємств ми вже зараз реєструємо в термін до шести днів», — сказав голова ДПС Олександр Клименко.

При цьому в його відомстві запевняють, що «себе податківці, навпаки, обмежили — нові процесуальні норми дещо зменшують повноваження ДПСУ при проведенні перевірок».

«Наприклад, згідно зі змінами в законодавство, зауваження до акта перевірки платник податків може подати до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації, незалежно від того, яка податкова його перевіряла. Ця ж податкова і буде реагувати на зауваження платника. Ця норма спрощує процедуру оскарження акта перевірки, а також скорочує час, який на неї витрачає платник», — запевняють чиновники.

У Державній податковій службі впевнені, що зміни в НК будуть стимулювати розвиток бізнесу і підвищать інвестиційну привабливість України в очах вітчизняних і зарубіжних інвесторів.

Джерело: vkurse.ua

Як повідомлялося, віце-прем’єр-міністр України — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає, що контролюючі органи приділяють занадто багато часу перевіркам діяльності підприємств в країні. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!