Пост-поп-арт у Львові: свято шоколадних трюфелів

1680 0
У Львові, в галереї "Зелена канапа", що на вул. Вірменській, 7, триває виставка "Пан Трюфель". Це – пост поп-арт проект Сергія Міхновського, над яким він працював більш ніж 2 роки.
Фото: artgreensofa.com

Фото: artgreensofa.com

"Пан Трюфель – містить в собі філософсько-соціальну концепцію, яка чим більше автор її розвиває, тим багатошаровішою стає. Для прикладу – сприйняття шоколадної цукерки, набуло ще одного підтексту у зв’язку із вибором нового президента України", – йдеться у анонсі організаторів.

Основою проекту є серія живописних і графічних робіт, інсталяції і фотофіксовані інсталяції, у супроводі друкованого буклету на тему «Пана Трюфеля».

"Пан ТРЮФЕЛЬ – це персонаж, що  об’єктивно  присутній у будь – якому суспільному середовищі. Йому притаманні всі риси характеру та ситуативної поведінки відповідного соціуму. Явище трюфелізму в умовах масової культури з її глобальною мережею сприяє  популяризації  загальної споживацької сутності, оскільки кордони не є серйозною перепоною і не можуть вгамувати апетитів характерних для цього психотипу натури. Цілком зрозуміло, що трюфелізм виник на певному етапі  цивілізаційного розвитку, але задовго до появи шоколадного трюфеля. Цукерка лише дивним чином увібрала в себе сумарний зміст і стала символом цього явища", – зазначає автор виставки.

Довідка:

Трюфель, як цукерка, з’явився в 1850 році у «Patisserie Siraudin» (Париж), коли французький  кондитер  Сіроден  винайшов шоколадний крем «ганаш». Своєю назвою цукерка завдячує вишуканому грибу – трюфелю, форму якого нагадують не менш вишукані ласощі. Сьогодні цукерки трюфелі виготовляють більш як у 20 країнах  світу


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!