Пожежа в області та новий патріотичний мурал. Головні події дня у Києві

710 0
Дайджест новин за 18 травня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Прощання з героєм

Сьогодні, 18 травня, на Аскольдовій могилі у Києві відбулось прощання із захисником України Денисом Антіповим. У церкві Святого Миколая у всіх бажаючих була можливість віддати шану прекрасній людині, відомому ветерану АТО, учаснику Революції Гідності та викладачу корейської мови. 

Уранці 11 травня 2022  він загинув неподалік села Довгеньке Ізюмського району Харківської області. Тоді українських воїнів окупанти обстріляли з танків та артилерії.

Поховають Дениса Антіпова у селі Хотимир на Івано-Франківщині 19 травня о 10 ранку.

Новий патріотичний мурал

У Солом’янському районі Києва з’явився мурал, присвячений Азовсталі. На малюнку забруднені герб та прапор України, написи «Незламні» та «Азовсталь». Мурал розташований у Протасовому яру.

Благоустрій

У середу, 19 травня, киян просять не гуляти у парках Дніпровського району. З 7 до 10 години там проводитимуть обробку проти кліщів. Території, які планується обробити – парк «Перемога», парк на Русанівській набережній, парк на ж/м Райдужний та Гідропарк.

Спорт 

29 травня 2022 року відбудеться 29-й «Пробіг під каштанами». Цьогоріч благодійники можуть вийти на символічний старт із будь-якого безпечного куточка України та світу протягом 29 травня. Мета заходу – збір коштів для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, а також об’єднання українців для взаємопідтримки. 

Культура

У воєнний час київські музеї захищають та зберігають унікальне історико-культурне надбання нашої країни і поступово відновлюють свою діяльність. Зокрема, мистецькі заходи відбудуться з нагоди Міжнародного дня музеїв, який припадає на 18 травня. Столичні музеї підготували цикли заходів, з переліком та графіком яких можна ознайомитись за посиланням

Міжнародні відносини 

Консультативна місія ЄС в Україні повернулась до головного офісу в Києві. До першої групи відряджених до столиці експертів увійшли, зокрема, радники з питань кримінальних розслідувань, які співпрацюватимуть з Офісом Генерального прокурора України щодо розслідування міжнародних та воєнних злочинів. 

Пожежі у Київській області 

17 травня поблизу с. Страхолісся Вишгородського району загорілась лісова підстилка. Згодом у столичній міській адміністрації повідомили, що у Києві можливе задимлення у зв’язку з пожежами в області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!