Путін хоче анексувати окуповані території, щоб звинуватити ЗСУ в «нападі на росію»

962 0
Як припускає ISW, Путін вірить, що він може «звернутися до російського етнонаціоналізму та захисту нібито «російських народів» і претендувати на створення додаткових сил добровольців.
Фото умовне. Фото: з відкритих джерел

Фото умовне. Фото: з відкритих джерел

За даними Інституту вивчення війни (ISW), президент росії володимир путін прагне анексії окупованих територій, щоб стримувати контрнаступ українських військових, оголосивши його «нападом на росію». Про це йдеться в щоденному звіті Інституту вивчення війни ISW, – повідомляє УП.

Призначені росією окупаційні чиновники Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей 20 вересня оголосили про проведення «референдум» щодо приєднання до росії на 23-27 вересня. Як зазначає інститут, кремль використає сфальсифіковані результати цих фіктивних референдумів, щоб незаконно анексувати всі окуповані росією частини України та, ймовірно, також оголосить неокуповані частини Донецької, Херсонської та Запорізької областей частиною росії.

Читайте також: Путін оголосив про часткову мобілізацію в росії

Плани кремля з анексії націлені насамперед на внутрішню аудиторію; путін, ймовірно, сподівається покращити можливості формування російських військ, закликаючи росіян добровільно піти на війну, щоб «захистити» нещодавно заявлені території росії. Він і його радники, очевидно, зрозуміли, що нинішніх російських сил недостатньо, щоб завоювати Україну, і що зусилля зі швидкого створення підсилення армії шляхом добровільної мобілізації досягають кульмінації, не відповідаючи потребам російських військових.

Як припускає ISW, Путін вірить, що він може «звернутися до російського етнонаціоналізму та захисту нібито «російських народів» і претендувати на створення додаткових сил добровольців.

Він може спробувати покладатися на посилену риторику частково через те, що Кремль не може дозволити собі стимулювати новобранців премія і пільгами. Тому Путін запроваджує нові та суворіші покарання, намагаючись стримати ризик розпаду російських військових підрозділів, які воюють в Україні та ухиляються від призову в росії.

Але Путін, швидше за все, почекає, щоб побачити, чи будуть ці зусилля успішними, перш ніж або піти на подальшу ескалацію, або звинуватити у своїй поразці «цапа-відбувайла». Його найбільш вірогідним «цапом-відбувайлом» є міністр оборони сергій шойгу і міністерство оборони росії.

Читайте також: За 40 хв – два автобуси чоловіків. На тимчасово окупованому Донбасі почали нову хвилю мобілізації

За даними ISW, путін, ймовірно, також має намір стримувати контрнаступ України шляхом анексії окупованої української території, щоб представити боротьбу України за звільнення окупованих територій як «напад на росію». Тим часом українські та західні лідери відреагували на повідомлення про майбутні референдуми новими заявами про прихильність відновленню українського суверенітету на окупованій українській території.

Нагадаємо, що президент рф путін оголосив про часткову мобілізацію у росії і «підтримку» фейкових референдумів на захоплених територіях. За даними Головного управління розвідки Міноборони України, оголошення мобілізації буде значним ударом по режиму путіна. Це означитиме визнання, що росія не змогла виконати всі поставленні завдання, що так звана «спеціальна операція» не досягла результату і те, що йде реальна війна. За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеба, попри плани росії провести псевдореферендуми про приєднання окупованих українських територій чи гібридну мобілізацію, Україна продовжить звільнення своїх населених пунктів.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!