Путіна більше хвилює Херсонщина й Запоріжжя, ніж утримання Луганської області, – ISW

982 0
Російські війська продовжують зміцнювати оборону в Херсонській і Запорізькій областях, попри недавній обвал фронту у Харківській області, а тепер – і на півночі Донецької.
Фото: AFP VIA GETTY IMAGES

Фото: AFP VIA GETTY IMAGES

Поразка окупаційних військ у Лимані свідчить про те, що утримання позицій у Луганській області хвилює російського диктатора володимира путіна значно менше, ніж південь України. Про це з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє Ліга.нет.

Українські й російські джерела вказують на те, що російські війська продовжують зміцнювати оборону в Херсонській і Запорізькій областях, попри недавній обвал фронту у Харківській області, а тепер – і на півночі Донецької.

Читайте також: Білорусь готує аеродроми та залізницю для приймання військ, – Генштаб

«Рішення не зміцнювати вразливі лінії фронту в районі Куп’янська й Лимана майже напевно було ухвалене Путіним, а не військовим командуванням. Це свідчить про те, що Путін набагато більше дбає про утримання стратегічних територій Херсонської й Запорізької областей, ніж про Луганську область», – пишуть експерти ISW.

Через критику з боку військових блогерів, до яких після Лимана приєднався глава Чечні Рамзан Кадиров і власник ПВК Вагнера Євген Пригожин, та військовими поразками путін може організувати кадрові перестановки в Міноборони рф, припускає ISW.

Нагадаємо, 1 жовтня з'явилось відео, на якому українські військові скидають прапори окупантів і терористів з даху адміністрації Лимана. Міноборони рф заявило, що російські війська виведено з Лимана «у зв'язку зі створенням загрози оточення». Це відкриває українській армії шлях до Луганської області. За даними британської розвідки, російські сили зазнали значних втрат, коли відійшли єдиною дорогою з міста, яка все ще була в їхніх руках.

Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!