Росіяни спалюють в крематоріях тіла тисяч загиблих у Маріуполі

1776 0
Наразі кажуть про десять тисяч загиблих у місті, однак ця цифра може бути значно вищою.
Фото: Михайло Подоляк/Facebook

Фото: Михайло Подоляк/Facebook

У Маріуполі російські мобільні крематорії спалюють тіла тисяч мирних людей. Про це радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк повідомив у Твіттері.

«Росія заявляє, що її мета в  – «захистити людей на Донбасі». Просто цієї миті мобільні крематорії спалюють тіла тисяч цивільних у Маріуполі, другому за розміром місті Донецької області. Ті хто вижив, умирають з голоду. Від чого ви їх захищаєте? Від життя?», – написав він. 

Читайте також: росіяни возили з собою мобільні крематорії, щоб приховувати воєнні злочини

Додамо, що кількість загиблих мирних жителів в Маріуполі Донецької області перевищила 10 тисяч людей, повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко. За його словами, ця кількість зростатиме і може перевищити 20 тисяч, оскільки російські окупанти продовжують обстрілювати Маріуполь, а тіла мирних жителів «килимом лежать на вулицях».

Зазначимо, що у Маріупольській міській раді 6 квітня повідомляли, що в місті запрацювали російські мобільні крематорії. Після широкого міжнародного розголосу геноциду в Бучі вище керівництво рф наказало знищити будь-які свідоцтва злочинів своєї армії в Маріуполі. Координує роботу цих груп беспосередньо самопроголошений мер-колабораціоніст Костянтин Іващенко.

Історію маріупольця, який провів 12 днів у підвалі під час блокади і зміг евакуюватися до Львова, читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!