Політична реклама

Школяр зі Львова взяв "срібло" хакатону додатком для транспорту

1628 0
У Києві завершився конкурс інновацій, покликаний розвивати цифрові інструменти по взаємодії держави та громадськості – хакатон SocialBoost. Друге місце у конкурсі здобув школяр зі Львова Богдан Грицак, який у співпраці з двома студентами ЛНУ ім. Івана Франка, розробив мобільний додаток для громадського транспорту.

Під час 48-годинного конкурсу хакатону команди працювали над соціально-корисними веб-проектами. Нинішній SocialBoost Open Data поставив перед розробниками умову про  використання відкритих даних уряду, пише видання Delo.ua.

Восьмикласник однієї з львівських шкіл Богдан Грицак та ще двоє його колег – учні першого і четвертого курсів ЛНУ ім. І.Франка – створили мобільний додаток TransPortable для планування маршрутів громадського транспорту. Крім зазначеного функціоналу, вважають за необхідне відстежувати місцезнаходження маршруток в реальному часі і вести контроль за порушеннями правил дорожнього руху.

Програма на базі мобільних операційних систем, таких як iOS, Windows Phone та Android буде діяти як офф-лайн помічник для легшого пересування. Створюється база всіх маршрутів маршрутних таксі, тролейбусів та трамваїв, всіх номерів телефонів служб таксі та адреси всіх зупинок. Людина вибирає місто, та адресу звідки їй потрібно доїхати і куди, вид транспорту і допустимі норми по часу маршруту та ціні проїзду. Наприклад: людина заповнює інформацію на зразок: "м. Львів. Початкова адреса - вул. Х, номер Х, кінцева адреса - вул. Х, номер Х, вид транспорту - трамвай, час в дорозі - 15 хвилин, очікувана ціна проїзду не перевищить - 1,50 грн". Після чого, користувач отримує всю інформацію, про найкращі маршрути з пересадками чи без.

Крім того, автори пропонують створити єдиний відкритий реєстр усіх маршрутів громадського транспорту країни. Проблему наповнення бази даних юні автори TransPortable  поки вирішують власними силами.

Для відстеження транспорту вони пропонують використовувати звичайні недорогі, на відміну від GPS- пристроїв "за $500", смартфони. Заробляти проект, переконані розробники, проект зможе на абонплаті для перевізників та рекламних банерах.

Відразу ж після фінального виступу і нагородження команда TransPortable і домовилася про об'єднання зусиль у роботі над цим проектом з торішнім призером хакатона SocialBoost – CityTransport.com.ua .
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!