На правах реклами

Скандальне будівництво на Чайковського: що залишилось від старої будівлі?

2779 0
Українська Галицька Партія виступає за збереження архітектурної спадщини міста. Вже від лютого партійці намагаються боротися за будинок на розі Чайковського-Стефаника, який має майже 150 років.
Фото: facebook.com/taras.choliy

Фото: facebook.com/taras.choliy

Голова фракції у міській раді Тарас Чолій звернув увагу на підозрілу діяльність, як тільки будівлю обгородили металевим парканом, не вивісивши жодного паспорта об’єкта.

Призупинити будівельні роботи на вимогу Галицької партії суд відмовився, аргументуючи це тим, що Державна архітектурно-будівельна інспекція до того вже двічі видавала такі приписи забудовнику. Звісно, їх ніхто не взяв до уваги.

Львівські чиновники порушення забудовників визнають, але, найчастіше, реагують на них хіба що вносячи нові позначки на створену в міській раді інтерактивну карту скандальних забудов; ДАБІ багато разів приписує призупинити будівництво, але ніхто її не слухає, (та й вона сама не контролює виконання своїх вказівок); місцева архітектурно-будівельна інспекція досі не створена, а суди своїми рішеннями змушують вводити скандальні новобуди-потвори у експлуатацію. Як це сталося у січні на вулиці Снопківській, 18-а.

У Галицькій партії спільно з експертами-архітекторами розробляють комплексне бачення розвитку історичної частини Львова з врахуванням досвіду європейських міст. Партійці планують винести свій план на широке обговорення громадськості.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!