Київ

Києву повернуть ділянку, на якій незаконно будують ЖК «Академ-Квартал»

958 0
На ділянці вже було зведено кілька будівель і в них продаються квартири.
ФОТО: ЛУН

ФОТО: ЛУН

Рішення суду про повернення 4,3 га землі вартістю понад 217 млн грн, на яких будують ЖК «Академ-Квартал», набуло законної сили. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Землі розташовані у Святошинському районі на провулку Приладному. Суд задовольнив позов прокурора в інтересах держави.

Наголошується, що забудовник планував використати ці землі для будівництва житлового комплексу, хоча вони для цієї мети не відводились.

Як ми писали, у лютому 2023 року Господарський суд  задовольнив позов Київської міської прокуратури про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки.

Нагадаємо, що у пров. Приладний, 10 будується житловий комплекс «Академ-Квартал». Це проєкт компанії «Інтергал-Буд» екснардепа Володимира Зубика. Він передбачає будівництво 9 будинків на 16-24 поверхів. Вже було зведено кілька будівель і в них продаються квартири.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!