Київ

Київрада не розглянула питання Літературного скверу. Чому пропоноване рішення не врятує його

411 0
Саме будівництво біля Інституту геології НАНУ, який є пам'яткою, є незаконним

Питання про повернення Літературному скверу ділянки, що перебувала в оренді «Молодіжного комплексу "Оболонь"», яке Київрада мала розглянути 21 березня, зняли з порядку денного. Але пропоноване рішення не стало б порятунком скверу від забудови, пояснила депутатка Київради Ксенія Семенова.

«Лобісти пропонують відділити шматочок ділянки для скверу. Комунікують це, як добру волю забудовника, який хоче відремонтувати сквер. Будівництво планують робити під стінами і на ділянці Інституту геології НАНУ. Це пам‘ятка. І це порушення. В 2018 Київрада надсилала Інституту експертизу і просила відмовитись від цієї ідеї», - наголосила вона.

Семенова додала, що будівництво зруйнує будівлю Інституту, а сквер стане прибудинковою ділянкою.

Нагадаємо, напередодні  голова постійної комісії Київради з питань екополітики Денис Москаль заявив, що  орендар добровільно вирішив повернути громаді Києва землю площею 0,017 га, яка розташована на території скверу. Після передачі земельної ділянки, офіційна площа Літературного скверу складатиме 0,82. 

Як ми писали,  наприкінці 2023 року Земельна комісія на чолі з Михайлом Терентьєвим передала ТОВ «Молодіжний житловий комплекс «Оболонь» земельну ділянку у сквері для будівництва і обслуговування житлового будинку. Перед цим Київська міська рада вже передала частину скверу для облаштування заїздів та виїздів з паркінгу майбутнього ЖК. У січні цього року стало відомо, що в Літературному сквері вже розчистили вказану ділянку від дерев.

Протести місцевих мешканців за збереження цієї зеленої зони тривають з 2012 року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!