Традиційного Дня знань у Львові на 1 вересня не буде

4437 0
Львів у «помаранчевій» зоні, це означає, що очне навчання відбуватиметься, проте масові заходи, як-от День знань, скасовані.
Фото: Today

Фото: Today

Традиційний День знань у навчальних закладах Львова першого вересня відбуватись не буде через поширення коронавірусу, – повідомляє ЛМР.

За словами начальниці відділу освіти Галицького і Франківського районів Львова Лесі Васюти, усі заклади освіти Львова готові прийняти дітей, проте саме свято першого дзвоника проводитися не буде.

Зокрема, 1 вересня діти прийдуть у школи, щоб зустрітись з вчителем і дізнатись розклад занять, а для того, щоби уникнути скупчення дітей, їх будуть розводити по різних локаціях. Багато навчальних закладів будуть проводити зустрічі на свіжому повітрі.

Також під час підготовки до навчального року усі навчальні заклади пропрацювали свої графіки роботи, а також маршрути дітей: як вони мають рухатися навчальним закладом для забезпечення максимальної соціальної дистанції між дітьми.

Леся Васюти зазначає, що змін зазнає і розклад занять, так, наприклад, навчання для початкової школи можуть розпочинатися о 9 годині, для середньої ланки – об 11, а для старшої – о 12. Такі заходи направлені на те, щоби діти якнайменше пересікалися у межах навчального закладу.

Читайте також: У Львові через Covid-19 закривають ще один дитсадок

Також, наголошує чиновниця, заняття рекомендовано проводити на свіжому повітрі на вулиці, поки дозволяють погодні умови.

Нагадаємо, що навчання відбуватиметься у всіх школах України, за винятком тих, які перебувають у «червоній» зоні. Як повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, у «зелених» та «жовтих» зонах вчителі у класі можуть працювати без масок за умови дотримання соціальної дистанції 1,5-2 м або з використанням захисного щитка.

У регіонах, що відносяться до «помаранчевої» зони, як Львів, педагогам в процесі викладання навчальної дисципліни рекомендовано використовувати захисні щитки, а кількість дітей у класі не має перевищувати 20 людей, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

Учні 1-4 класів матимуть можливість перебувати на території школи без захисної маски. ВООЗ не рекомендує для них маски, оскільки хворіє на Covid-19 ця категорія дітей менше.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!