Цієї осені львів'яни можуть захворіти на три віруси грипу

2147 0
Значного збільшення захворюваності у місті на грип та ГРЗ наразі не спостерігається. Тим часом епідеміологи вже мають вакцини проти грипу і за два тижні в медзакладах Львівщини робитимуть щеплення.
Фото: amizon.ua

Фото: amizon.ua

Щоб убезпечити себе від вірусних захворювань та простуди слід частіше мити руки та тепліше одягатися, повідомили упрес-службі Львівської міськради.

«По відвідуваності поліклінік, кількість людей, які мають прояви гострих респіраторних захворювань, у цей період збільшилась. Це очевидно, адже різкий перепад температури, люди ще не готові, зранку виходять, ніби буде сонце, а температура не висока. Тому збільшується ГРЗ. Але прогнозувати, коли буде різке зростання, ще важко. Наступного тижня буде сонце. Ми не очікуємо важливих змін у захворюваності. Водночас, всім треба бути уважними, слідкувати за температурним режимом, одягатись тепліше, пам’ятати, що грип і ГРЗ починаються з ніг. Ноги мають бути в теплі, мають бути сухими, і частіше мийте руки. Інфекція передається через руки, в першу чергу», - розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

Водночас за словами головного позаштатного епідеміолога Львівщини Наталія Тімко, є вакцина, яка виготовлена власне для від тих штамів, які будуть циркулювати, пише Львівська хвиля.

«Це будуть грип А H1/N1 Каліфорнія, грип  H3/N2 Техас та грип В Массачусетс. Новий є грип  H3/N2 Техас, торік його у нас ще не було», - розповіла  Наталія Тімко. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!