Львівські медики поставили на ноги підлітка, який страждає від амфізіозу

629 0
Попереду у дитини ще реабілітація та операція.
Фото: «Охматдит»

Фото: «Охматдит»

У клініці реабілітації львівського «Охматдиту» вилікували 13-річного Ярослава, який страждає від підліткового амфізіозу. Про це розповіли у пресслужбі лікарні. 

«Почалося все із болю у колінах. Після всіх обстежень медики поставили діагноз - підлітковий амфізіоз. Лікарі пояснили, що таке трапилося через надмірне навантаження на кістки. Таке стається, коли кістки відповідають віку, а вага ні», – йдеться у повідомленні. 

Бабуся хлопчика розповіла, що йому сершу ставили на праву ногу пластину, а ліву ногу скручували гвинтами. Операція відбулась успішно, тож далі медики рекомендували робити реабілітацію. 

Читайте також: Львівські хірурги з колегами зі США оперуватимуть дітей з найскладнішими вадами 

«Це велика допомога у здоров'ї дитини. Він вже розробляє праву ногу. Ярослав вже може ходити, може ноги ставити прямо», – розповіла бабуся Ярослава Любов Сидор.

Умайбутньому Ярославу слід ще проходити курси реабілітації, а через рік-два потрібно робити повторну операцію щоб забрати фіксуючі конструкції. Тим часом підліток вже мріє, як після усіх втручань та курсів реабілітації зможе грати на майданчику.

Нагадаємо, львівські хірурги прооперували немовля з рідкісною вродженою вадою стравоходу. Дитина не могла їсти, адже стравохід ще з утроби матері був неправильно сформований.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!