Політична реклама

У Львові можна побачити оригінали Тиціана, Мікеланджело та Ван Дейка

1579 0
У Львові експонують унікальну малярську колекцію - 208 відреставрованих творів зібрали у виставці “Західноєвропейський рисунок XVI–XVIII ст. зі збірок Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького”.

Гордість виставки - твори визначних майстрів світової слави - “Мідний змій”, “Олександр і Кампаспа в майстерні Аппелеса”,“Св. Себастьян” Джованні Баттісти Тьєполо, “Ісус Христос зі святими” Тиціана й “Апостол” Мікеланджело, пише Експрес

«До унікальних експонатів належить полотно Ван Дейка “Зняття з хреста” та ескіз авторства Франсиско Гойї» - розповідає Оксана Біла, заступник директора з наукової роботи Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького.

Продемонстровано практично усю колекцію, яку привіз Митрополит Андрей Шептицький у 1908 році з Італії.

Роботи виставляли вперше, коли колекція тільки-но потрапила до музею, вдруге - у 1932 році під керівництвом першого директора музею Іларіона Свєнціцького, втретє - у 1982 частина творів увійшла в експозицію Львівської картинної галереї.

Однак саме цього разу продемонстровано найбільшу кількість експонатів. Чи не вперше гість виставки може ознайомитися із ілюстраціями італійських видань XVIII ст. роботи П’єтро Антоніо Новеллі.

Зокрема, на виставці експонуються 34 відреставровані аркуші до книжкового проекту "Життя Св. Філіппо Неррі", виконані в авторській техніці. "Унікальну групу пам’яток становлять рисунки-припорохи, які  використовувалися у церковному малярстві XVII–XIX ст. та  слугували лекалами для виконання фрескових розписів у храмах.

Реставрація творів тривала аж 40 років-- саме стільки часу функціонує реставраційна майстерня музею.

Вставка триватиме до початку березня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!