У Львові в пам'ять про Героїв Небесної Сотні засвітили Промені Гідності

1739 0
У День пам'яті Героїв Небесної Сотні в небо зринули десятки світлових променів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Сьогодні, 20 лютого, Україна згадує одну із трагічних сторінок своєї історії й вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. О 18.00 год на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні відбулася мистецька акція «Промені Майдану». У ній взяли участь родини Героїв Небесної Сотні, військові, духовенство та мешканці міста.

«Сьогодні ми тут стоїмо завдяки тим, хто гідно боровся, і тим, хто віддав життя за гідність свого народу», – сказала посол Канади Лариса Галадза.

У пам’ять про тих, хто загинув у ці трагічні дні, але змінив хід історії, у небо запустили світлові промені. Промені світла символізують душі загиблих – світло, що долає темряву, самопожертва ціною життя в ім'я життя.

«Цей день важливий, але цього року ще важливіше згадати, що сталося, бо знову Україні загрожують ті, хто не хоче, щоб український народ сам обирав своє майдубтнє. Бути разом сьогодні означає показати єдність, яка є потужною зброєю», – сказала посол Великобританії Мелінда Сіммонс. 

Усі, хто прийшов вшанувати пам’ять загиблих, могли запалити лампадки.

Фото ЛМР і ЛОДА

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!