У Львові пересадили семиметрові клени

3735 0
Перенести, а не рубати. Під час будівництва нового житлового комплексу «Khmelnytskyi Hall», що по вулиці Богдана Хмельницького, у будівельній компанії «MS» вирішили пересадити семиметрові клени, які ростуть на місці майбутньої забудови.

«Зараз ми пересаджуємо канадський клен, тому що на тому місці, де він ріс, буде будуватися друга черга нашого житлового комплексу «Khmelnytskyi Hall», який буде мати назву «Хмельницький парк». В чому особливість цього комплексу, так це в зеленій території, яку ми хочемо створити навколо. Це буде півтори гектари зелених насаджень. І не просто газону, а парку. І щоб не знищувати ці дерева, адже вони ростуть 30 років, ми вирішили пересадити їх. Це насправді дуже дорого. І у Львові, наскільки я знаю, ніхто цього не робив», –  розповів  інвестор будівельної компанії «MS» Олександр Островський.

Щоб пересадити дерева, забудовник запросив консультантів із ландшафтного дизайну, а також винайняв для цього спеціалізовану техніку. Загалом, пересадка двох дерев обійшлася у 50 тис. грн. Практично усі дерева, пересаджені таким чином, приживаються, кажуть фахівці.

«Ми хочемо зробити цю територію придатною для життя, зробити її комфортною, не порушуючи того, що робила природа. Тому що виростити дерево - це 30 років, як мінімум, а збудувати будинок можна за 2 роки, за рік», – сказав Олександр Островський.

Цього року у компанії планують пересадити два дерева. В подальшому, коли розпочнеться будівництво інших секцій, на нове місце планують перенести іще декілька дерев. 

®


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!