У Львові півторарічна дівчинка подавилась їжею. Що робити у таких випадках

21227 0
Дитина їла сирок, запивала водою з пляшечки й вдавилася.
Фото: ЛОЦМДМК

Фото: ЛОЦМДМК

Маленька дівчинка, якій лише 1 рік та 5 місяців їла сирок та подавилася ним. Стороннє тіло потрапило у верхні дихальні шляхи, тому дівчинка не могла дихати. Мама відразу викликала швидку, але до приїзду небезпека минула. Мама, керуючись рекомендаціями медиків зуміла надати своїй дитині першу медичну допомогу. Про це повідомляє Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: Шпильки, кульчики і навіть ложка. Що ковтають наші діти. Фото

За словами лікаря з медицини невідкладних станів 4-ї підстанції Центру медицини катастроф Назарія Глови, на виклик вони прибули за три хвилини.

«Дитина їла сирок, запивала водою з пляшечки й вдавилася. Дорогою ми зателефонували до мами й керували її діями. Саме тому на момент нашого приїзду небезпека минула – дитя уже відкашлювало їжу й добре дихало», – каже він і уточнив, що від госпіталізації батьки відмовилися.

Як наголошують медики, коли в хаті маленькі діти, за ними завжди потрібно пильнувати. Також треба знати і вміти, як правильно надавати домедичну допомогу.

Читайте також: Дворічна львів'янка проковтнула 31 магніт, який їй продірявив кишківник

Якщо дитина подавилася, то, по-перше, слід зазирнути у рота дитині. Якщо предмет видно, то його можна обережно витягти, щоб ненароком не проштовхнути глибше. Якщо ж ні, то треба дитину покласти долілиць собі на стегно, підтримуючи голівку та шию. Тоді основою долоні постукати дитину між лопатками і дивитися, чи вийшов сторонній предмет з дихальних шляхів. Якщо він не вийшов, дитину треба перевернути, підтримати голівку та шию і двома пальцями натиснути кілька разів посередині грудей. Якщо ж дитина весь час непритомна, то слід перейти до прийомів штучного дихання.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv уже писало, що робити батькам, якщо дитина проковтнула сторонній предмет. Детальніше про те, що найчастіше тягнуть до рота діти, читайте у матеріалі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!