У Львові посилено штрафують та евакуюють авто порушників паркування. Локації

2934 1
Наступні кілька тижнів патрульна поліція буде проводити посилені рейди щодо порушення правил паркування в центральній частині міста.
фото: Патрульна поліція Львова

фото: Патрульна поліція Львова

Львівські патрульні продовжують штрафувати водіїв та евакуювати автомобілі, які перешкоджають руху в центрі міста. Як повідомила речниця патрульної поліції Львова Катерина Рибій, сьогодні рейди відбудуться на проспекті Свободи, біля Головного управління Нацполіції, а також на вулицях Гнатюка і Дорошенка.

Читайте також: Місто, недружнє до водіїв. Чому у Львові їздять не за правилами, а як вийде

Як пояснила речниця у коментарі для Tvoemisto.tv, щоб евакуювати автівку, необхідно письмові пояснення двох понятих, яких поліцейським часто складно знайти. «Патрульним доводиться бігати за людьми і просити, щоб вони стали понятими. Навіть ті, хто нас викликає, бо їм перешкоджає чиєсь авто, потім ідуть з місця події та кажуть, що не мають часу з нами спілкуватися. Без двох пояснень від понятих ми нічого не можемо вдіяти – таке законодавство», – говорить вона.

Крім того, вона зауважила, що евакуйовують автомобіль лише у тому випадку, якщо він суттєво перешкоджає руху транспорту або пішоходів. «Невиконання вимог знаку – це штраф, але не підстава для евакуації. Навіть якщо авто стоїть на пішохідному переході, але є достатньо місця для проходу людей. Зі смуги громадського транспорту машини евакуюють», – каже Катерина Рибій.

Нагадаємо, 10 жовтня патрульні проводила рейди на вулицях Листопадового Чину та Університетській. Було евакуйовано 4 авто, які суттєво перешкоджали руху. Їм доведеться заплатити 700 грн за послуги евакуатора, по 150 грн на добу за перебування машини на арештмайданчику та 510 грн штрафу. Крім того, було оштрафовано 10 водіїв, які встигли забрати свої автомобілі. Вони мають сплатити по 255 грн.

11 жовтня патрульні працювали на проспекті Свободи: евакуювали 3 автівки та винесли кілька постанов. Водночас, як інформував кореспондент Tvoemisto.tv, у післяобідній час на проспекті все ще залишалися авто, які суттєво перешкоджали руху.

 


Читайте також:
14 Жовтня, 2017 15:15
Кавітанд Кукурбітурил розігнати би всі авто, які паркуються в центрі. Хай свої корита ставлять на платних парковках чи лишають вдома
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!