У переході на площі Митній більше нічим не торгуватимуть

6927 0
Демонтувати усі кафе і магазинчики у переході на Митній мають упродовж двох місяців.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

У Львові у переході на площі Митній демонтують усі торговельні павільйони. Таке рішення прийняли сьогодні, 12 березня, на засіданні виконавчого комітету.

Читайте також: Площу Митну у Львові визнали найкращим зреалізованим громадським простором в Україні

Торгові павільйони упродовж десяти років іншим підприємцям у суборенду здає ТОВ «Інтерайс Україна». ЛМР розірвала договір з орендарем у 2019 році. Місто планує реконструювати перехід.

«Маємо рішення суду. Думали, що підприємець добровільно здійснить демонтаж, однак ні. Тому беремо відповідальність на себе. Опісля подумаємо, яким чином привести цей підземний перехід до нормального стану», – зазначила директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Міський голова Львова запропонував облаштувати у переході мистецький простір, галерею для молодих художників.

Демонтувати усі торгівельні точки – кафе і магазинчики – у переході на Митній мають упродовж двох місяців.

Читайте також: У Львові пропонують створити музичний сквер і пам'ятник на честь Квітки Цісик

Нагадаємо, що зараз тривають роботи з капітального ремонту території між вул. В. Винниченка й оборонним муром ансамблю Бернардинів і облаштування там нового громадського простору. Відповідно до історичного контексту, рів планують наповнити водою, яка рухатиметься по колу.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!