У Львові відреставрували фасад ще однієї кам’яниці. Фото

2282 0
Минулого року з тієї будівлі обвалилася цегла.
фото: wikimedia.org

фото: wikimedia.org

У Львові відреставрували фасад Францвенґівської кам’яниці, що на площі Ринок, 17. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Ще одна відреставрована пам’ятка. Щойно завершили демонтаж риштувань і пам’ятку тепер знову можуть всі споглядати», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Два нові готелі та підземний маршрут для туристів. Як планують упорядкувати центр Львова

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, роботи проводили не за бюджетні кошти, а на кошти, отримані від реклами.

Нагадаємо, що минулої весни у будинку на площі Ринок, 17, що навпроти Ратуші, обвалилась цегла. Тоді ніхто з перехожих не постраждав. Будинок не перебуває на балансі райадміністрації. Частина фасаду обвалилась під час ремонту перекриття даху.

Фото Андрія Москаленка

Для довідки

Кам’яницю Францвенґівську збудували у другій половині ХVІІ ст. У 1934 році її перебудували. У 1930-х роках на другому поверсі будинку була відома у Львові школа танців. Нині в будинку розміщені товариства національних меншин Львова та українські товариства переселенців із Закерзоння.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!