У Львові таки може зрости вартість проїзду в маршрутках

4657 8
Незважаючи на обмеження безкоштовного проїзду пільговиків в пікові години в міському транспорті, перевізники переконані: переглянути ціну на проїзд все одно доведеться.

Про це повідомляє «Львівська хвиля» із посиланням на голову львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників» Івана Велійку. 

«Ми за тиждень-другий відчуємо певне полегшення, але без перегляду тарифу нам не обійтися. У сьогоднішніх реаліях рішення виконавчого комітету не знімає з порядку денного питання вартості проїзду, а лише дозволяє збалансувати величину тарифу на проїзд з реальними можливостями пасажирів її оплачувати»,  – сказав він.

Читайте також: Обмеження пільг на проїзд у маршрутках. Три думки пільговиків  

Процедуру перегляду тарифу на послуги міського пасажирського автомобільного транспорту потрібно розпочинати негайно, заявив Велійка.

За його словами, через ріст цін на пальне та запчастини, частина автобусів досі на рейси не виходять. Мовляв, ситуацію може виправити тільки підвищення тарифу.

Читайте також: Думки Твого міста: Як львів’яни ставляться до нових умов проїзду пільговиків?

Тим часом транспортним обмеженням для пільговиків зайнялась львівська прокуратура. Вона перевірятиме законність такого рішення. 

Нагадаємо, 10 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про обмеження часу безкоштовного проїзду для пільговиків. Так, з 11 березня пільговики у львівських маршрутках можуть їздити безкоштовно тільки з 10:00 до 16:00. Таке обмеження діятиме до 1 червня. 


Читайте також:
14 Березня, 2015 11:31
Flyer транспортна мафія блокує введення електронного обліку за проїзд в громадському транспорті, так є можливість красти та канючити, що їм не вистачає
12 Березня, 2015 17:32
Оксана Вартість проїзду в маршрутках Рівного зросла з 2 гривень 50 копійок до 3 гривень ще у середині лютого. Водночас, як констатують в мерії, через це подорожчання збільшилася кількість охочих користуватися послугами тролейбусного транспорту. Щоденна виручка тролейбусників зросла в середньому на 10 тисяч гривень.
При цьому деякі перевізники, розчаровані таким відтоком пасажирів, подали до міськвиконкому заяви з проханням повернути попередній тариф.
У Тернополі, згідно із рішенням місцевої влади, з 1 березня тариф на проїзд в маршрутних таксі становить 3 грн. Школярам проїзд має обходитися вдвічі дешевше - по 1,5 грн. У так званих соціальних автобусах вартість проїзду становитиме 2,5 грн, для учнів – 1,25 грн.
У Луцьку вартість проїзду в маршрутних таксі зросла з 20 лютого. Перевізники і представники місцевої влади кажуть, що Луцьк – одне з останніх міст, яке перейшло на трьохгривневий тариф.
Навіть немає про що говорити, львівським перевізникам завжди бракує коштів, а у інших містах все гаразд, їздити вигідно усім!!!
12 Березня, 2015 12:35
Громадянинка Хто там із влади вякав про пошук нових перевізників? давайте тоді нових, якщо нинішним дах рве.
ну або люди, просинайтеся, ми теж можемо страйкувати,давайте платити по одній гривні, так їм самим захочеться швидше вмити руки. От наживаються на бідних людях.. просто незносно, коли бавляться нашими життями, як маріонетками!
12 Березня, 2015 11:52
Іванна Перевізники диктують умови!!! Цирк! Я чогось думаю, що так і буде як вони хочуть! При тому ціна на бензин впала, а вони далі про збільшення цін?! Треба щоб люди повстали трохи, а то скоро будем всі пішки ходити!
12 Березня, 2015 10:52
Lika Дійсно! Я держслужбовець, з/п вже котрий рік зменшується, і на даний час становить 1600 грн чистими на руки!!!! Поміняти роботу?!??!?! А де її взяти? На біржі тисячи зареєстрованих, а вакансій - нуль! Держава підняла тарифи, держава підняла ціни на харчування! Давайте ще Ви, п. Садовий, добийти людей своїм "так" підвищенню проїзду у маршрутках м. Львова! А хтось цікавився, кому їдуть субсидії, які держава надає перевізникам за пільговиків?? А вона надає, це обов'язкова стаття витрат! І в чиїй одній кишені "гу[***]ся" ці мільйони?!?!?
12 Березня, 2015 10:39
Перехожий Треба створити комунальне транспортне підприємство і прибрати всіх приватних перевізників.
12 Березня, 2015 10:24
Тепер вже пішоход А пальне тим часом дешевшає. З тою якістю перевезень хожу на роботу пішки - для скаженого пса 12км не гак
12 Березня, 2015 10:16
Народ Ось Вам чітка і наявна демонстрація ворожої влади до людей- Садовий + Синютка !!!! Всім давно зрозуміло значення проекту під назвою - Самопоміч !!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!