У Львові визначили, як виглядатиме парк пам’яті Кузьми. Візуалізація

4887 0
У Львові підбили підсумки бліц-конкурсу на проект облаштування інтерактивного громадського простору «Місце щасливих людей», та оголосили переможців, чий проект буде реалізовано. Ним стала дніпропетровська студія дизайну «decorkuznetsov».
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

Перед учасниками конкурсу стояло завдання створити проект цілісного сучасного інтерактивного громадського простору, що містив би арт-об’єкт(и), присвячені творчості Андрія Кузьменка. Простір можна було розглядати як «мистецьку платформу», на якій талановиті й активні люди зможуть презентувати свої творчі доробки у сфері музики, просвітництва та образотворчого мистецтва.

До участі у конкурсі було подано 6 проектів, серед яких 4 – львівських авторів, 1 – київських, та 1 – дніпропетровської студії «decorkuznetsov», дизайнерів Валерія та Катерини Кузнєцових, який і став переможцем. Студія спеціалізується на предметному й інтер’єрному дизайні.

Проект переможців передбачає створення інтерактивного громадського простору з функціями імпровізованої сцени, груп лавок, зони схилу з сидіннями, паркуванням велосипедів, арт-об’єктом «нерв», арт-об’єктами з дерева та металу, різнопланового освітлення.

З усіма проектами, поданими на конкурс, можна детальніше ознайомитись на сторінці конкурсу у фейсбуці: https://www.facebook.com/miscja/?fref=ts

До роботи конкурсного журі долучилися головний архітектор Юліан Чаплінський, головний художник Віктор Пецух, начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко-Швець, член правління ЛОО НСАУ Богдан Гой, засновник Музею ідей Олесь Дзиндра, художник Влодко Кауфман, заслужений архітектор Віктор Романинець, архітектор Ігор Куляса, батьки музиканта Ольга та Віктор Кузьменки.

Нагадаємо, що конкурс фінансується Благодійним фондом імені Кузьми Скрябіна. Фінансування реалізації проекту буде здійснюватися як з бюджету міста (благоустрій громадського простору), так і за кошти Благодійного фонду імені Кузьми Скрябіна. Замовлення та розробка робочого проекту планується на першу половину 2016 р., восени заплановано розпочатися підготовчі роботи.

Реалізація проекту планується на 2017 р.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!