Київ

У Києві комунальники намагаються захопити частину території парку «Дикий лівий» для забудови – активісти

850 0
Активісти вказують на самовільне захоплення комунальним підприємством територій озеленення, рекреацій та використання їх не за призначенням.
Фото: Олена Фатєєва

Фото: Олена Фатєєва

Столичні активісти ініціативи «Дикий Лівий» повідомили, що КП «Плесо» намагається самовільно захопити частину території парку, що має простягнутися від моста Метро до заказника «Горбачиха» уздовж Микільської Слобідки для забудови.

За словами активістки Олени Фатєєвої, «Плесо» приватизувало комунальну будівлю на самому березі Дніпра, яку раніше використовували для навчання дітей водним видам спорту. Крім того, комунальники облаштували впритул до берега паркувальний майданчик і гаражі, перекривши містянам доступ до водойми.

«КП «Плесо» планує відрізати четверту частину території запланованого і вже проголосованого депутатами парку «Дикий Лівий», – каже Олена Фатєєва. Вона вважає, що стару будівля у власності комунальників, імовірно, захочуть реконструювати, щоби забудувати частину парку.

Активістка пропонує перенести паркувальний майданчик, який незаконно облаштувало КП «Плесо», але залишити будівлю. Там, за її словами, можна проводити заняття з водних видів спорту для дітей.

Нагадаємо, київська ініціатива «Дикий Лівий» показала, який виглядатиме парк на лівому березі Дніпра. Концепт розробила українська команда SBM Studio.

До рішення створити тут рекреаційну зону, кілька забудовників планували звести три 25-поверхівки (ЖК Sundance) на березі Дніпра, за адресою Микільсько-Слобідська, 7/9. Проти будівництва виступали місцеві жителі. Будівництво заморозили через судові позови та кримінальні провадження, на земельну ділянку накладали арешт.

1 вересня 2021 року Київрада виділила три ділянки вздовж Русанівської протоки від проспекту Броварського до вулиці 2-ої Садової та вулиці Микільсько-Слобідської, 7-9 загальною площею у 5,3 гектара для парку на Микільській Слобідці. 

19 листопада Київрада проголосувала за викуп земельної ділянки на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 для подальшого створення парку. Наразі землі передані на баланс КО «Київзеленбуд».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!