У Львові збудують нове хірургічне відділення ОХМАТДИТу на 250 ліжкомісць

2546 0
Дитяче хірургічне відділення планують збудувати на 250 ліжкомісць. Днями вже оголосили тендер на проєктування.
фото: то є львів

фото: то є львів

Львівська обласна дитяча клінічна лікарня ОХМАТДИТ включена у програму «Великого будівництва», тому для неї планують збудувати новий хірургічний корпус. Він буде розташований на території обласного перинатального центру, що на вул. Дж. Вашингтона.

У жовтні цього року під свого візиту до Львова міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко відвідав обласну дитячу лікарню та анонсував будівництво нового корпусу. Цю інформацію підтвердив у коментарі Tvoemisto.tv і в. о. директора лікарні Богдан Мальований.

Читайте також: До львівських лікарень гелікоптером доправили трьох пацієнтів у важких станах

«Допоки не буде збудованого нового корпусу, не буде проведено ремонт і не буде обладнання, ми працюватимемо у тому корпусі, що є. Основне наше задання – це надавати якісну допомогу дітям. Зрозуміло, що який би ремонт ми не проводили у нашому корпусі, це приміщення вже є старим і неадаптованим під потреби сучасної лікарні. Якщо побудується новий корпус, думаю, колектив з радістю перейде туди, а чи буде працювати два корпуси чи три, то вже питання до власників», – каже він.

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка, дитяче хірургічне відділення планують збудувати на 250 ліжкомісць. Днями вже оголосили тендер на проєктування. 

«За планом маємо спроєктувати до кінця квітня. Після цього буде оголошення торгів на будівництво, ну і початок самого будівництва. Корпус буде розташований на території перинатального центру, оскільки там є вільна земельна ділянка, і локально це добре для маленьких дітей», – каже він у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: До лікарні у Львові гелікоптером доставили чоловіка, який впав із висоти

Прогнозовані терміни будівництва нового корпусу лікарні – 2022-2025 роки, однак це також залежить від підрядника, який переможе у тендері і виконуватиме роботи, та від фінансування – попередньо воно становить близько 1,5 млрд грн.

Нагадаємо, що у львівському ОХМАТДИТі заступники директорки та більшість керівників відділень ініціюють звільнення з посади нинішньої очільниці лікарні Олександри Бурди. Таку заяву пояснюють результатами неефективного управління та відсутністю будь-якої стратегії розвитку закладу. Сама ж директорка вважає, що проблеми виникли не через погану роботу, насправді в цьому є політичний інтерес. Також чиновники знову заговорили про приєднання ОХМАТДИТу до Чорнобильської лікарні. Tvoemisto.tv з’ясовувало, що насправді відбувається в обласній дитячій лікарні.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!