У Львові збудують перехоплюючий паркінг на 1200 місць

9864 0
Його облаштують на виїзді з міста у південній частині, на ділянці навпроти ТРЦ King Kross Leopolis.
Фото: auto.today

Фото: auto.today

У Львові планують збудувати перехоплюючий паркінг на понад 1200 авто. Його облаштують на виїзді з міста у південній частині, на ділянці навпроти ТРЦ King Kross Leopolis. Заплановано, що там можна буде залишити авто, аби далі пересуватись містом громадським чи якимось з альтернативних видів транспорту. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив в.о директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Плануємо облаштувати перехоплюючий паркінг, тут буде місце для стоянки понад 1200 авто, туалети, належне освітлення, облаштовані зупинки, відеонагляд. Ціна за паркування не буде високою, адже має бути вигідно залишити авто і пересуватись містом громадським транспортом, який мав би курсувати виділеною смугою вулицею Стрийською. Потенційно такі паркінги можна облаштовувати і на інших виїздах з міста», – каже він.

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці бандери. Візуалізація. Оновлено

Він пояснює, що нині готують ухвалу на розгляд депутатів Львівської міської ради, у якій буде повний перелік майданчиків для паркування. Туди внесуть і цей, потенційний, для нього зарезервують земельну ділянку. Його планують облаштувати наступного року.

«Ймовірно ЛКП «Львівавтодор» розроблятиме бачення, як має функціонувати цей паркінг, буде він платним чи ні, якою саме буде оплата. Згодом оголосять конкурс на підрядника. Важливо також розвинути інфраструктуру довкола», – додав він.

Комісія транспорту, зв’язку та міської мобільності ЛМР погодила цю ухвалу. Ігор Зінкевич, голова цієї комісії, пояснює, що парковка є віддаленою, але згодом туди курсуватиме більше транспорту.

Читайте також: Бруківка, асфальт, камінь і знову бруківка. Сім п'ятниць вулиці Бандери

«Ця перехоплююча парковка трішки віддалена від кінцевих маршрутів громадського транспорту. Але, сподіваюся, в майбутньому ми це поправимо і зробимо так, щоб громадський транспорт курсував до паркінгу та задовільняв потреби гостей міста. Також нам потрібно буде продумати чітку систему оплати. Наприклад, за користування парковкою люди зможуть отримати безкоштовний абонемент на громадський транспорт. Або ж сам паркінг зробити безкоштовним. Тоді поїздки на громадському транспорті стануть не лише вигідними, але це ще й додатково допоможе розвантажити дорожній трафік у Львові», – зазначив Ігор Зінкевич, йдеться на порталі депутатів ЛМР.

Тим часом у Львові зареєстрували електронну петицію про створення таких паркінгів.

Перехолюючий паркінг – це стоянка, сполучена з громадським транспортом, що дозволяє жителям приміської зони та іншим вирушати в центр міста, залишивши свої транспортні засоби та пересівши в автобус, маршрутне таксі, трамвай, метро тощо. Перехоплювальні стоянки, як правило, розташовані в під'їзних зонах до центру великих міст або в передмісті.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!