Київ

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо будівництва паркінгу на столичній Оболоні

938 0
Історія з виділенням землі, їх призначення, вартістю будівництва паркінгу та його доцільністю вже викликала питання і в правоохоронців.
Візуалізація паркінгу на Прирічній. Фото: КМДА

Візуалізація паркінгу на Прирічній. Фото: КМДА

Правоохоронці Оболонського управління поліції відкрили кримінальне провадження та проводять досудове розслідування щодо будівництва аквапаркінгу на вулиці Прирічній. Про це повідомили в ініціативі «Парк Прирічна».
 

Відомо, що досудове розслідування здійснюється у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 364 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем» та стосується сумнівної передачі Київрадою земельної ділянки КП «Житлоінвестбуд-УКБ».

Нагадаємо, у постійне користування комунального підприємства передали земельну ділянку площею 1,6919 га для будівництва паркінгу подвійного призначення – підземна частина слугуватиме укриттям під час повітряної тривоги. 
 
Зазначимо, у Державному кадастрі впродовж кількох років змінювалися дані по ділянці, де має бути паркінг. У 2023 році її площа збільшилась з 0,74 га до 1,7 га, а її призначення змінилось на «12.04 Для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства».
 
Унаслідок таких змін ця земельна ділянка (з кадастровим номером 8000000000:78:215:0016) стала знаходитись між проїзною частиною вулиці Прирічна та ще однією ділянкою (8000000000:78:215:0084) загальною площею в понад 16 га на березі затоки Собаче Гирло.
 
У Департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА та КП «Житлоінвестбуд-УКБ» запевнилищо паркінг не будуватимуть у зеленій зоні.
 
Натомість як зазначають активісти Почайни, раніше у планах було створити на цих 16 га парк. Так, коли Київрада приймала 28 березня 2018 року рішення відмовити в поновленні договору оренди землі під багатоквартирну забудову ТОВ «Архітектурно-будівельному альянсу» (фірма яка хотіла у 2008 році забудувати 16 га) у пункті 4 цього рішення, Київрада доручила КО «Київзеленбуд» здійснити організаційно-правові заходи щодо облаштування парку на 16 га. Але за ці 5 років земельна ділянка юридично оформлена як парк не була, цільове призначення залишилось незмінним, що лише пояснює зацікавленість поліції та можливе бажання підприємства звести у рекреаційній зоні щось багатоповерхове.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!