У Львові збирають кошти на реставрацію Гарнізонного храму. Як долучитись?

1824 0
У Львові тривають реставраційні роботи у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла на вул. Театральній, 11, який 65 років був закритий для відвідувачів. Львів’ян закликають фінансово підтримати цей проект.
Фото: kapelanstvo.com.ua

Фото: kapelanstvo.com.ua

Як написав на свій сторінці в соціальні мережі настоятель храму о. Степан Сус, який є військовим капеланом, зараз триває перший етап робіт, який включає в себе консервацію та реставрацію стінопису площею 325 м2. Цього року за кошти із джерел Європейського Союзу, Міністерства культури і національної спадщини Польщі (понад 1 млн грн) та за пожертви парафіян, туристів та поодиноких жертводавців (понад 150 тис. грн) вдалось взяти в оренду риштування, провести значну частину консерваційних робіт у пресбітеріумі (святилищі) храму.

«Провівши додаткові консультації із реставраторами та, враховуючи те, що риштування у храмі буде простоювати до весни 2016 року, вирішили на два місяці, за кошт нашої парафіяльної спільноти, продовжити реставраційні роботи. Звичайно, на весь процес робіт будуть також впливати погодні умови. Вартість одного місяця реставраційних робіт (робота та матеріали) становить 131,5 тис. грн», – написав о. Степан Сус.

Читайте також: У Львові настоятель Гарнізонного храму отримав орден за заслуги ІІІ ступеня

Відтак зараз у храмі триває збір коштів, щоб продовжити роботи. Як розповів священик, є декілька способів зробити пожертву.

«Люди можуть зробити окрему пожертву у храмі, звернувшись до інформаційного центру; можна пожертву помістити в конверт, підписати, хто жертводавець та кинути у будь-яку скриньку у нашому Гарнізонному храмі (з позначенням «на реставрацію»). Також можна і по перерахунку», – розповів о. Степан Сус.

Щодо останнього способу – перерахунку, то о. Степан Сус просить звертатися за тел. (032) 235-76-76, 261-08-94, (067) 671-42-16 чи писати на електронну адресу [email protected] щоб узгодити всі деталі щодо цього.

«Усім доброчинцям ми даруємо на згадку сувенір із зображенням храму, сертифікат доброчинця, книжечку про храм, зокрема стінопис храму», – розповів о. Степан Сус.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!