У Львові знову готують підвали для укриття населення

2585 0
У Львові відбувається друга хвиля підготовки підвальних приміщень для укриття населення. На львівських будинках з’явилися нові оголошення про «дії населення при укритті в підвальних приміщеннях», де вказані адреси про безпечні місця для укриття, а також рекомендації на випадок оголошення тривоги.

Такі повідомлення розклеюються систематично по всіх районах Львова, повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради Віктор Іваніцький, повідомляє Zik.

Цю роботу через ЛКП очолюють голови районних адміністрацій міста.

«У середу відбулося чергове засідання нашої робочої групи щодо перевірки готовності захисних споруд. Ми цим займаємося з початку бойових дій на території України. Інтенсивно ця робота проводилася у березні-травні, потім трохи стишилася, а зараз у зв’язку з тим, що бойові дії не припиняються, ця робота відновлена. Крім того, влітку настав час ремонтів і підвали почали захаращувати будівельним сміттям. Тому їх потрібно розчищати, чим займаються ЛКП», – зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту.

При цьому він підкреслив, що мешканцям міста в жодному разі панікувати не треба. «Є золоте правило: населення поінформоване – значить попереджене. Ми хочемо, щоб люди знали, що їм робити і куди хватися в разі потреби, – зазначив Іваніцький. – Сподіваюся, що це не знадобиться, але в будь-якому випадку підготовку треба провести».

Водночас він додав, що за роки незалежності цьому питанню взагалі не приділялося уваги і не виділялося жодних коштів. Немає фінансування і зараз. «Коли ми тільки починали цю роботу, ситуація була суттєво гіршою. Зараз по Львову є можливість укрити понад 100% населення», – зазначив Іваніцький.

«Потрібно, щоб населення розуміло, що такого поняття як бомбосховище вже немає. Яскравий приклад – Донецьк. Там стало зрозуміло, що найкраще укриття – це те, яке найближче і до якого не треба кудись бігти. Якщо йде стрілянина, то людина має сховатися у підвал. Але не всі підвали призначені для схову. Тут є свої вимоги. Усі ЛКП це знають», – додав він.

За його словами, робота з підготовки підвалів для укриття триває, усуваються недопрацювання, які траплялися раніше, і наступна планова робоча нарада має відбутися 22 серпня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!