У лютому відкриють першу частину меморіалу Небесної Сотні у Львові. Фото

3756 5
Для облаштування меморіалу тут зріжуть 30 сухих дерев.
Візуалізація ЛМР

Візуалізація ЛМР

У Львові розпочали будівництво меморіального комплексу Небесної Сотні на вулиці Кривоноса. Наразі на території парку закладають фундамент та проводять земляні роботи.

«Після закладання капсули ми проводили археологічні дослідження, знайшли залишки підпірних стінок, які заміряли та занесли в архів. Крім цього, зрізали низку дерев та отримали відповідні дозволи на початок будівництва. Поки що все йде за графіком, думаємо, що у лютому зможемо тут вшанувати річницю подій на Майдані», – розповів під час брифінгу керівник управління архітектури та урбаністики ЛМР Юліан Чаплінський.

Меморіал складається із двох частин – комплексу у парку на «На валах» та моста над вулицею Кривоноса. За словами Юліана Чаплінського, до лютого тут мають облаштувати площу з меморіальними спорудами.

Будівництво моста передбачає вищий рівень складності, на який вже отримали дозвіл у Мінкультури, але про який ще мають попередити ЮНЕСКО. Крім цього, депутати мають виділити гроші на дофінансування проекту, аби можна було розпочати споруджувати міст.

Міст над вулицею Кривоноса

«Сам меморіал виготовляють у Львові зі спеціальної сталі, потім його монтуватимуть на бетонну стелу. На Стелі будуть вигравіювані портрети героїв Небесної Сотні, які також виготовлятимуть окремо», – додав Юліан Чаплінський.

Усі елементи виготовляє ТзОВ «Т.В.Д», яке виграло тендер. Сталеві елементи мінятимуть колір залежно від погоди, а згодом повністю стануть оранжевими.

Читайте також: Як виглядатиме меморіал Небесної сотні у Львові. Візуалізація

За проектом тут зріжуть 30 дерев, які, за словами заступника директора ЛКП «Зелений Львів» Андрія Шульського, сухі та аварійні й можуть у майбутньому пошкодити меморіал.

«До зими ми завершимо бетонні роботи та почнемо облаштовувати оглядові майданчики й алеї. Для цього плануємо зрізати приблизно 30 сухих дерев. Натомість тут висадять 18 дерев, серед яких сосни та злакові, а також низку декоративних», – розповів Андрій Шульський.

Нагадаємо, переможця конкурсу на кращий проект меморіалу Небесної Стоні визначили у лютому 2017 року. У конкурсі взяли участь 25 ідей. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами героїв Небесної Сотні.

17 квітня у сквері «На Валах» заклали пам’ятну капсулу, яка започаткувала будівництва Меморіалу Небесної Сотні. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
22 Жовтня, 2018 19:33
L. Я от дивлюся на все це і бачу, що навіть сраний совок так не знущався зі Львова. Вам САМЕ ТАМ треба було встановити цю срану архітектурну какофонію? Напевно, саме там: свиням й так нема різниці. Зате прикритися "Небесною сотнею" -- вище всяких похвал, оскільки так цинічно повестися з парковою зоною ще треба вміти. Я сподіваюсь, цих архітекторів (разом з Наступним і Чаплінським, обидвоє з яких брехливо прикриваються "ми того не знали"), будуть ховати в бетонних гробах, щоб навіть земля їх не приймала. Так цинічно паплюжити парки Львова -- це ще треба вміти. А, і ще: обов'язково на місці поховань цих дегенератів побудуйте готель. Так, як ця наволоч, дозвлила собі то зробити на Цитаделі. Але готель не для людей. А для псів. Це буде найбільша пам'ять таким жалюгідним містобудівника.
3 Жовтня, 2018 22:58
Львівянин А Юнеско цей футуризм в Історичній частині одобрює???
3 Жовтня, 2018 20:44
Житель ДЛЯ ЧОГО ПСУЄТЕ МІСТО??? Наxрена там ця футуристична xреновина в історичному центрі Львова?
3 Жовтня, 2018 16:22
L. Зірочками, бо слово "де"-"бі"-ли" тут забанене?
3 Жовтня, 2018 16:21
L. Мінус ще одна зелена зона. Причому прямо в центрі. Зате два пам*ятники ЗУНР, і теж за рахунок зеленої зони. "Дякую", [***].
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!