У МОЗ оприлюднили обсяг держамовлень для медуніверситетів

1546 0
Цього року пропонують 4464 бюджетні місця для магістрів і 45 для бакалаврів.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Мінздоров’я звернулось до Мінекономрозвитку з пропозиціями обсягу держзамовлень на 2019 рік для медуніверситетів. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Читайте також: Нема лікарів від Бога, або як медреформа зачепить кожного з нас

Цього року пропонують 4464 бюджетні місця для магістрів і 45 для бакалаврів. Серед них для магістрів на спеціальності медицина – 4000 місць, педіатрія – 351, стоматологія – 74, медична психологія –  0, фармація, промислова фармація – 39. Для бакалаврів пропонують 35 місць на спеціальність «медсестринство» та 10 – фізична терапія, ерготерапія.

Крім цього, МОЗ також передало свої пропозиції щодо кількості місць у кожному університеті. Єдиний медуніверситет, який не подав офіційного легітимного звернення, – Одеський медуніверситет, тож тут цього року не буде жодного державного місця.

Читайте також: У нас забагато лікарів. Ігор Новицький про медичну освіту та розвиток офтальмології

Нагадаємо, як і торік, місця не закріплені за конкретними закладами вищої освіти,  вони розподілятимуться за процедурою «широкого конкурсу». Це означає, що ЗВО, до яких подали заяви найбільше абітурієнтів, отримають найбільше місць за держзамовленням. У своєму електронному кабінеті вступники можуть розставити пріоритети навчання від 1 до 7, де 1 - це та спеціальність, на якій вони хочуть навчатися найбільше. Так званий принцип, коли «місце йде за студентом».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!