Замість Креативного кварталу у Львові створюють Lem Station

22713 2
Концепція середовища, у якому молодь зможе успішно розвивати свої ідеї, має назву «Lem Station». Втілити проект, що замінить анонсований раніше «Креативний квартал», ініціатори сподіваються за рахунок інвестицій.
Фото: igor-salnikov.livejournal.com

Фото: igor-salnikov.livejournal.com

«На базі колишнього трамвайного депо хочемо створити своєрідний простір, де буде коворкінг для стартапів, офіси акселераторів, венчурних фондів, низку глобальних світових компаній, де запровадять систему менторства та проводитимуть цікавій події», – повідомив Tvoemisto.tv Тарас Кицмей, співзасновник та член ради директорів ІТ-компанії Softserve.

Також він розповів, що цей проект – наслідок модифікації ідеї «Креативного кварталу», у межах якого планували створити комплекс із коворкінгами, стартап-боксами, залами для майстер-класів та заходів, творчими майстернями, центром з розвитку дітей, поштовим відділенням, амфітеатром, еко-парком, паркінгом. Концепцію перейменували на «Lem Station», на честь відомого на весь світ письменника-фантаста Станіслава Лема.

Тарас Кицмей мотивував це тим, що ІТ-індустрія у Львові розвивається активно, але кількість молодих технологічних компаній, що не є в аутсорсингу – дуже мала. Це свідчить про необхідність створення середовища, де можуть народжуватися та розвиватися бізнес-ідеї. «Молоді підприємці  можуть сидіти вдома чи в маленьких офісах, але повноцінного середовища для їхньої роботи немає», - зауважив фахівець.

Для початку втілення проекту «Lem Station» ініціатори хочуть запровадити конкурс, переможець якого розвиватиме його й втілюватиме в життя. Крім того, проект є не комерційним і потребує чималих інвестицій. «Місто на сьогоднішні не має грошей, тому потрібно шукати інвесторів», – пояснює Тарас Кицмей.

Для практичної реалізації концепції за прогнозами фахівців необхідно мінімум 2 роки. Це пояснюють аварійним станом ангарів трамвайного депо, що потребують суттєвої реставрації.

Додамо, раніше у коментарі Tvoemisto.tv Ілля Кенігштейн, засновник і тодішній CEO «Креативного Кварталу», розповів: «Це буде великий інноваційний культурний хаб, який поєднуватиме приблизно двадцять різноманітних проектів: стартап-бокси, коворкінги, антикафе, креативний ресторан, центр розвитку дітей, хакер-спейси тощо. Тобто це буде потужний і яскравий комплекс, у якому людина зможе отримати «апгрейд», навіть не будучи «айтішником». ІТ-спеціалісти становлять лише 30% аудиторії, на яку ми розраховуємо. Усі решта – це ті, хто вміє щось робити своїми руками та головою».

Нагадаємо, у лютому 2016-го року депутати Львівської міської ради прийняли рішення затвердити приміщення трамвайного депо на вул. Вітовського як об’єкти інвестування, які передадуть в оренду на 50 років, за перші чотири з яких не братимуть орендної плати. Саме в них планували створити «Креативний квартал». 

Спілкувалася Наталя Середюк


Читайте також:
6 Грудня, 2016 21:08
Gen Автори проекту освоєння кварталу сповідують основний християнський принцип - на.їби ближнього і буде тобі щастя. Щастя буде оплачене з бюджету.
26 Листопада, 2016 10:13
123456 Там мав бути музей техніки, з старими трамваями, автомобілями і тому подібне...Може досить вже всюди пхати ІТ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!