У районах Львівщини відкриють центри для допомоги вимушеним переселенцям

1001 0
Уперше сьогодні засідала робоча група щодо створення таких центрів при районних військових адміністраціях.
фото: Роман Кайман

фото: Роман Кайман

У семи районах Львівщини відкриють консультаційно-координаційні центри, щоб об‘єднати зусилля волонтерських організацій, фондів та органів влади у громадах для допомоги вимушеним переселенцям. Сьогодні верше засідала робоча група щодо створення таких центрів при районних військових адміністраціях. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

У консультаційно-координаційних центрах люди, які вимушено стали переселенцями через воєнні дії росії проти України, зможуть отримати юридичний супровід та психологічну підтримку. Також у центрах фахівці із різних галузей безкоштовно надаватимуть консультації.

Читайте також: Чи зможуть переселенці у Львові придбати житло на пільгових умовах і що для цього потрібно

Голова Львівської ОВА зазначає, що створення консультаційно-координаційних центрів у районах Львівщини дозволить налагодити комунікацію між органами та організаціями, які допомагають переселенцям, об’єднати послуги від грантових програм та інших проєктів, і вирішувати локальні потреби швидше.

Нагадаємо, що у Львові на вул. Костя Левицького, 67 запрацював міський центр підтримки вимушено переміщених осіб, які можуть отримати допомогу й консультації фахівців. Вони надають консультації щодо помешкання, пошуку роботи, відновлення документів, освіти, дозвілля, медицини тощо.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!