Що задекларували голова ЛОВА і його заступники та чи підуть сини Садового воювати. Підсумки доби

972 0
Нині 27 січня та 703 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Максим Козицький, Телеграм-канал

Фото: Максим Козицький, Телеграм-канал

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 13:20, відбій – о 14:26. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Акцент дня: Максим Козицький, батько якого володіє однією з найприбутковіших газових компаній, подав декларацію. Сім’я Козицьких задекларувала 887 тис. гривень. Керівник Львівської ОВА отримав 618 тис. гривень заробітної плати з основного місця роботи, а його дружина – 102 тис. гривень (Львівський національний медуніверситет).

На цю ж тему: Що задекларували заступники голови ЛОВА Максима Козицького. У керівника Львівської ОВА Максима Козицького наразі є п’ять заступників, проте лише троє з них подали свої декларації. Йдеться про першого заступника Андрія Годика, а також заступників Юрія Бучка та керівника апарату ЛОВА Тараса Греня.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 98 бойових зіткнень, найбільше на Авдіївському напрямку – 29 та Мар’їнському – 14.

Минулої доби окупанти завдали чергового авіаудару, застосувавши 4 ударні БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України всі ударні БпЛА знищено.

Зранку російські окупанти балістичною ракетою «Іскандер» завдали удару по цивільній інфраструктурі міста Словʼянськ Донецької області.

Читайте також: Садовий відповів, чи підуть його сини воювати. «Прошу бути всіх спокійними. Закінчать навчання, і всі підуть до війська. Це все нас чекає. Але розірвати навчання і йти воювати.. Мене, як батька, це трошки всередині крутить...», – зазначив міський голова.

А також: Бронювання військовозобов’язаних. Що нового пропонує Рада. Хочуть встановити щомісячний фіксований платіж, після сплати якого підприємство зможе забронювати працівника незалежно від посади.

Та: Львівський прикордонний загін оприлюднив нові вакансії військової служби. Приймаються громадяни віком від 18 до 60 років, по мобілізації та за контрактом.

Тема дня: Час іде не на користь росіянам, або Про ситуацію на Куп’янському напрямку. Куп’янськ має велике значення. Це вузлова залізнична станція, де розташований і вагоноремонтний завод, і підприємства, які можна використовувати як фортифікаційні споруди. Деталі – голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Ключові події:

1. Яхту Медведчука Royal Romance передали в розпорядження Україні. Рішення про це виніс Хорватський окружний суд м. Спліт.

Читайте також: Розгляд апеляції на запобіжний захід сину Гринкевича перенесли. Адвокат повідомив, що заставу вносити не будуть.

Та: Трьом львівським університетам постачають тепло компанії-монополісти з групи родини Гринкевичів. Йдеться про ТОВ: «Веттепло», «Бориславтепло» та «Рівне Тепло Транс Сервіс»;

2. Система «Шлях» на Львівщині. Відкрито майже 100 кримінальних проваджень. Львівська ОВА надала дозвіл права виїзду за межі України 21 667 особам.

Читайте також: Зраднику, який завербував яворівського коригувальника, оголосили підозру. Йдеться про Олександра Свистунова, який раніше тривалий час проживав у Львові.

Та: У Львові майже завершили відновлювати будинки, які влітку зруйнували російські ракети. Будинки на Стрийській постраждали внаслідок обстрілів росії 6 липня;

3. Суд закрив справу щодо будинку, який подарували сину львівського військкома. У суді він заявив, що про подарунок не знав.

Читайте також: Депутатам міськради на Львівщині вручили повістки. Їх отримали 7 з 10 обранців.

Та: Львівський волонтер судитиметься з Солонківською сільрадою через запит про військову допомогу. У відповіді на запит сільська рада вказала, що не володіє інформацією та не зобов’язана володіти.

4. Добудовувати ЖК з садочком в Лисиничах поки не будуть. Однак там є проблема з навчальними закладами. У містобудівній документації виявили розбіжності.

Читайте також: На місці старої автостанції у Львові збудують нову. Там буде готель. У будівлі також облаштують заклад торгівлі, офісні приміщення й інші сервіси.

Та: На межі Львівщини встановили вітряк, який стане частиною нової вітрової електростанції. Встановлена вітротурбіна має потужність у 4.8 МВт.

А акож: Під Шулявською розв’язкою в Києві пропонують побудувати велопішохідний тунель. Це дозволить пішоходам і велосипедистам не перетинати проїзну частину.

5. Які локації стали найпопулярніші серед туристів на Львівщині у 2023 році. Перше місце зайняв заповідник «Тустань» – локацію за рік відвідало 134 974 осіб. Друге місце за національним природним парком «Сколівські Бескиди» – 83 400 осіб. А на третьому місці ведмежий Притулок «Домажир» – 18 138 осіб відвідало місце.

Читайте також: В Україні дозволили брати домашніх тварин в укриття. Ті з них, які можуть становити небезпеку для життя чи здоров’я людини, мають бути на повідці

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!