У Шевченківському гаю відкрили виставку народної спадщини Закарпаття. Фото

1646 0
Організатори мали на меті ознайомити відвідувачів з етнічною частиною Закарпаття через культуру бойків, лемків, галичан, гуцулів та інших нацменшин.
фото ірини сайкевич для твого міста

фото ірини сайкевич для твого міста

25 травня у Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького (Шевченківський гай) відбулось відкриття виставки під назвою «Етнічна палітра Закарпаття в музейних збірках Ужгородського скансену». Експонати виставки привезли з Ужгородського музею народної архітектури та побуту. Вони включають роботи майстрів середини 20 століття і сучасників, які дотримувались народного стилю давніх традицій та орнаментики одягу конкретних районів, щоб передати особливу атмосферу Закарпаття.

Читайте також: Парк сімейного відпочинку. Яким буде Шевченківський гай через 10 років

Як повідомляють у коментарі Tvoemisto.tv організатори виставки, подія має на меті ознайомити відвідувачів з етнічною частиною Закарпаття через культуру бойків, лемків, галичан, гуцулів та інших національних меншин. Увагу відвідувачів хочуть привернути через елементи одягової вишивки та предметів побуту, кераміки, різьблення, якими активно користувались люди на Закарпатті.

Ініціатор виставки, директор ужгородського скансену (етнографічного комплексу, музею просто неба) Василь Коцан рекомендує приглянутись до різноманітних орнаментів та стилів вишивки, використати можливість та порівняти національний одяг різних меншин між собою та львівськими вишиванками.

Читайте також: Бджоли, гончарі, весілля. 10 фактів про Шевченківський гай

Експонують роботи таких народних майстрів, як Ірини Куцик, Ганни Смердул тощо. До майстрів виставки долучились також і сусіди з Угорщини. Планують, що цього літа експонати львівського музею поїдуть до Ужгорода вже зі своєю виставкою. У Шевченківський гай на збірку Закарпатської палітри відвідувачі зможуть потрапити до 12 червня.

Нагадаємо, що обмін між двома саксенами – Львова та Ужгорода – востаннє відбувався у 2010 році.

Ірина Сайкевич

Фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!