Історії людей, які переїхали у Львів під час вторгнення та скільки заробив прокурор часів Януковича. Підсумки доби

991 0
Нині 19 грудня та 664 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Акцент дня: Як повернутись у Різдво дитинства, або Пампушки моєї бабці Марії. Не святі горщики ліплять, тож і Ви впораєтесь із приготуванням пампушок за давнім переписом.

На цю ж тему: У Львові відбудеться спільна коляда. Локації. Співатимуть традиційні колядки Львівщини, Закарпаття, Київщини, Харківщини та Сумщини.

Та: Львів’ян запрошують на Різдво до Шевченківського гаю.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 105 бойових зіткнень. Підрозділи ракетних військ уразили 2 райони дистанційного мінування та 1 артилерійський засіб противника.

Минулої доби силами та засобами протиповітряної оборони знищено 1 керовану ракету Х-59.

Уночі окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 2 БпЛА типу «Shahed-136/131». Протиповітряною обороною всі ударні БпЛА знищено.

Читайте також: У Залужного знайшли «прослушку». СБУ відкрила кримінальне провадження. Техніку виявили в одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватись ним для роботи.

Та: У Генштабі прокоментували «прослушку» у Залужного.

Тема дня: Експрес Київ–Львів. Як це – жити на два міста. Пасажирський потяг «Інтерсіті» з Києва до Львова доїжджає за 6 годин 54 хвилини. Відстань між станціями – 627 кілометрів. Наскільки подібними та різними можуть бути два міста в одній країні? Про різні світи, які відкриваються, щойно виходиш із вагона, ми запитали в людей, які переїхали з Києва до Львова під час повномасштабного вторгнення.

Читайте також: Львівського ресторатора, що загинув на війні, посмертно нагородили відзнакою капітули премії імені Юрія Шевельова. Воїна нагородили відзнакою «за смак до життя і слова, з глибокою вдячністю Герою за чин».

Ключові події:

1. Євросоюз затвердив 12-й пакет санкцій проти росії. Серед них: поступова заборона на імпорт російських алмазів, заборона на надання програмного забезпечення для промислового виробництва, розширена заборона на імпорт з росії зрідженого нафтового газу, чавуну, чорних металів.

Читайте також: Електроенергія та капітальний ремонт вулиці. Які найбільші тендери оголосили на Львівщині. Вартість найбільшого сягнула понад 511 млн гривень;

2. Львівська ОВА витратила понад мільйон грн на квіти, сувеніри і грамоти. На 2024 рік анонсовано відміну подібних закупівель.

Читайте також: Львівський прокурор часів Януковича, що підпадав під «чистку влади», подав декларації про доходи. Він задекларував 13 об’єктів нерухомості, а також автівку вартістю у понад 500 тис. грн, яку придбав у 2022 році;

3. Польські перевізники знову заблокували рух вантажівок через «Дорогуськ – Ягодин». Планують пропускати одну вантажівку в годину.

Читайте також: У Львові продовжують відновлювати безготівкову оплату в транспорті. Що відомо. Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило зазначив, що замінити SIM-картки в усьому транспорті та відновити систему безготівкової оплати в повному обсязі планують впродовж кількох днів.

Та: У Києві можуть закрити на ремонт ще одну ділянку метро. Директор департаменту транспорту КМДА Руслан Кандибор зауважив, що ремонт між «Почайною» та «Тараса Шевченка» – це планові роботи, які мають виконати влітку.

На цю ж тему: У Києві під Деміївським ринком просів асфальт. Тріщини на тротуарі з’явились над закритим тунелем метро;

4. Блаженніший Святослав виголосив послання на цьогорічне Різдво. «Христовою надією ми маємо жити, долаючи всі виклики і випробування».

Читайте також: Народні депутати закликають повернути УГКЦ Митрополичі сади у Львові. Судовий розгляд відклали. Йдеться про ділянку площею 2,1 га, що розташована за адресою пл.Св.Юра, 5 – так звані нижні сади.

Та: Співробітники ДОКС побачили ознаки незаконних будівельних робіт на братських келіях Могилянки. У будівлі демонтували внутрішні перегородки, що є ознакою реконструкції, а не реставрації;

5. У Львові курсуватиме різдвяний ретро-потяг. Почне курсувати з 23 грудня.

Читайте також: Виставки Львова. Куди встигнути сходити в 2023 році.

Погода у Львові: Синоптики прогнозують у Львові потепління. 19 грудня хмарно з проясненнями, вдень 7 – 9° тепла. 20 грудня вдень часом дощ, місцями з мокрим снігом. Уночі 0 – 5° тепла, вдень – 3 – 8°. 21 грудня хмарно з проясненнями. Уночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 1 – 6°. 22 – 23 грудня у Львові падатиме дощ з переходом в мокрий сніг та сніг. Уночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень – до 6°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!