У Києві можна буде розрахуватися за проїзд банківською карткою

2391 0
Для оплати банківською карткою та карткою «Київ Цифрового» працюватиме один валідатор.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Невдовзі у громадському транспорті столиці за проїзд можна буде розраховуватися банківською карткою. Про це в інтерв’ю «Вечірньому Києву» розповів заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень у сфері цифрового розвитку Петро Оленич. 

Для оплати банківською карткою та карткою «Київ Цифрового» працюватиме один валідатор. Працюватиме це, за словами Оленича, максимально просто.

«Достатньо прикласти банківську карту, в якій є послуга PayPass, або гаджет із функцією безконтактної оплати до валідатора та сплатити за маршрут. Якщо контролер проситиме підтвердити оплату, пасажир має продиктувати лише останні чотири цифри своєї картки, задля ідентифікування транзакції в системі. Ще як варіант – можна показати списання у банківському додатку», – каже він.

Читайте також: У Києві хочуть встановити укриття на зупинках

Розплатитися можна буде і карткою киянина – її адаптували під новий функціонал валідаторів.

«Валідатори автоматично будуть перевіряти, чи прив’язана до картки киянина пільга. Якщо ні – шукатиме придбані поїздки. Якщо ж немає і їх, спише оплату, як зі звичайної банківської картки», – пояснює Оленич. 

Наразі оновлену систему тестують у закритому режимі, зокрема, проводять роботу над швидкістю оплати, щоб мінімізувати черги на виході з транспорту.

Нагадаємо, у Києві запрацювали табло з часом очікування громадського транспорту, однак поки не по всьому місту. Точно вже працюють на Борщагівській лінії швидкісного трамваю та деяких зупинках тролейбусів».

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!