У ВООЗ прогнозують, що цьогоріч не вдасться побороти Covid-19

1498 0
Вірус продовжуватиме існувати і нікуди не подінеться.
Фото: Anna Shvets on Pexels

Фото: Anna Shvets on Pexels

Щеплення від коронавірусного захворювання має вже близько половини населення світу, однак у цьому році пороботи вірус ще не вдасться. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на виконавчого директора програми ВООЗ із надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я Майкла Раяна під час Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ).

Представник ВООЗ зазначає, що вірус продовжуватиме існувати і нікуди не подінеться. Головним завданням наразі є подолання тієї надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров'я, яка була проголошена через спалах нового коронавірусу.

Читайте також: У Львові прогнозують зростання кількості хворих із Сovid-19 після свят

«У цьому році ми не зможемо побороти вірус, і ніколи не зможемо зупинити вірус. Ці пандемічні віруси вже є складовою нашої екосистеми. Але ми можемо добитися припинення цієї надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров’я, яку ВООЗ проголосило у січні 2020 року», – каже він.

При цьому він вказав на те, що мають місце великі відмінності у частці вакцинованих людей у різних частинах світу. Передусім, низький рівень вакцинованих спостерігається у країнах з низьким рівнем розвитку.

Читайте також: Омікрон: більш заразний, менш смертельний

За його словами, потрібно максимально стримати поширення цього захворювання та звести до мінімуму смертність від коронавірусу. А основний інструмент у досягненні цієї мети – всеохоплююча вакцинація населення з рівним доступом в усіх регіонах світу та для усіх верств і груп населення.

Нагадаємо, що кількість заражень у світі на початку 2022 року зросла на 71%. Вірус коронавірусу почав швидше розповсюджуватися. У ВООЗ визначили три основні причини швидкого поширення штаму «Омікрон», про це читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!