УГКЦ створює інтерактивну карту храмів в Україні та світі: як долучитись

5011 0
Департамент інформації УГКЦ презентує інтернет-проект «Інтерактивна карта УГКЦ». Як зазначають його творці, на мапі позначатимуть не лише самі об’єкти, а й надаватимуть максимально доступну інформацію про них. Вірянам пропонують долучатися до наповнення.

У планах розробників – позначити усі катедральні і парафіяльні храми, каплиці, монастирі, навчальні заклади, музеї. Окрім того, подати коротку довідку про об’єкт, розклад богослужінь, якісні фотографії, відео і усі контактні дані: поштову і електронну адресу, адресу веб-сторінки, номери телефонів тощо.

Читайте також: Люди Твого міста: Блаженніший Любомир про любов, податки і молитву за ворогів

«Розуміємо, що процес наповнення карти триватиме не один місяць. Але ми хочемо цим шляхом пройти, щоб в одному місці зібрати усю інформацію і дати можливість людині, яка шукає, наприклад, найближчий храм, щоб прийти на богослужіння чи обирає місце для прощі, чи просто хоче ознайомитися з усією географічною шириною УГКЦ, це легко зробити. Адже на карті можна не тільки прочитати про храм чи інший об’єкт, а й знайти його точне місце», – зазначає о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ.

О. Ігор запрошує усіх вірних Церкви з усього світу, які не знаходять на карті інформацію про свій храм/монастир/навчальний заклад/музей, надіслати на електронну адресу [email protected] всю необхідну інформацію.

Читайте також: Люди Твого міста. Владика Борис Ґудзяк про Львів та недовіру

«Зразком для того, яку саме інформацію ми від вас очікуємо, може бути, наприклад, церква і монастир Святого Василія Великого у Києві. Просимо на нашій карті знайти відповідну позначку цієї церкви чи віднайти її у переліку об’єктів у правій колонці і побачити подану інформацію. На вказану електронну адресу просимо також писати усіх тих, хто побачив неточності в уже позначених об’єктах або хотів би їх доповнити», – зазначають розробники.

Детальніше про інтерактивну мапу можна почитати ТУТ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!